Bakan Kacır: Türkiye, AB için bir üçüncü ülke değildir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye'ye adil davranmasının çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye, AB için bir üçüncü ülke değildir. Türkiye, AB değer zincirinin asli unsurudur." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Bakan Kacır: Türkiye, AB için bir üçüncü ülke değildir

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, iki günlük Brüksel temasları kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Burada Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) ilişkinlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Kacır, "Burada AB'nin Türkiye'ye adil davranması çok önemli. Türkiye, AB için bir üçüncü ülke değildir. Türkiye, AB değer zincirinin asli unsurudur. Dolayısıyla gerek sınırda karbon düzenlemelerinde gerek diğer ticaret düzenlemeleri ve yatırım kararlarında, gerek finansman alanlarında Türkiye ile ilgili olumlu adımlar AB'ye kazandırır. Emin olun Türkiye'ye bir kazandırıyorsa AB'ye iki kazandırır." dedi.

Kacır, AB'nin uluslararası rekabette Türkiye'ye çok güçlü şekilde ihtiyacı olduğunu kaydederek, "Dolayısıyla biz Gümrük Birliği revizyonu başta olmak üzere bütün bu süreçlerde daha adil, daha açık, daha olumlu bir yaklaşım göreceğimizi temenni ediyoruz. AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı günden güne çok daha fazla hissediliyor." ifadelerini kullandı.

Ekonomi