Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? 22 Şubat 2024 güncel altın fiyatları...

Gram altın, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle rekor seviyesini yenilerken; sonrasında iki parametredeki düşüşle zirvesinden uzaklaştı. Peki, gram altın bugün ne kadar? Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 22 Şubat 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar? 22 Şubat 2024 güncel altın fiyatları...

Ons altın fiyatı, zayıf dolar ve Ortadoğu'da tırmanan gerilimden destek alarak yükselirken; piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizlere ilişkin tahminleri konusunda ipucu verebilecek verileri takip ediyor.

2034 dolara kadar yükselen ons altın, saat 18.00 itibarıyla yüzde 0,03 düşüşle 2023 dolardan işlem gördü. Altının ons fiyatında teknik açıdan 2040 ve 2060 dolar seviyeleri direnç, 2020 ve 2000 dolar seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair belirsizliğin sürdüğünü belirterek, dün yayımlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının, yetkililerin para politikasını hızlı gevşetme konusunda endişelerini gösterdiğini söyledi.

Tutanaklarda, Fed yetkililerinin, enflasyonun düşürülmesinde daha fazla ilerleme kaydedilmesinin beklenenden daha uzun sürebileceği ihtimaline ağırlık verdiği görüldü.

Tutanaklar sonrası, para piyasalarında Fed'in martta faizi sabit bırakacağına dair beklentide değişiklik olmazken, bankanın mayısta faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 29, haziranda başlama ihtimali de 70 ile fiyatlanıyor.

Gram altın rekor sonrası düşüşte

Gram altın, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle tüm zamanların en yüksek seviyesini 2030,51 liraya taşırken; sonrasında düşüşe yöneldi. Gram altın, şu dakikalarda ise yüzde 0,13 kayıpla 2015 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 390 liradan, Cumhuriyet altını 13 bin 810 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,3 primle 2 bin 18 liradan tamamlamıştı.

Finans