42 ülkeden 100 startup İstanbul'da buluştu
Dünya Melek Yatırım Forumu, dünyanın farklı yerlerinden seçilen 100 startup'ı Küresel Fon Bulma Sahnesi'nde bir araya getirdi.
Dünya Melek Yatırım Forumu'nda (World Business Angels Investment Forum-WBAF), WBAF Melek Yatırım Fonu tarafından desteklenen Küresel Fon Bulma Sahnesi, 42 ülkeden seçilen 100 startup'a fırsatlar sunarak işlerini büyütmelerine imkan sağlıyor.
Etkinliğe katılan 100 startup, WBAF İşletme Okulu tarafından düzenlenecek olan Yatırım Hazırlık Semineri'nden ücretsiz yararlanacak. Startup'lar ayrıca, WBAF'nin yetkin mentorlarıyla gerçekleştirilen birebir mentorluk oturumlarına da ücretsiz katıldı.
Öte yandan, WBAF kapsamında düzenlenen 2020 Dünya Kongresi'nde startup'lara, scaleup'lara ve yüksek büyümeye sahip şirketlere özel alanlar sunularak yaptıkları işleri sergilemeleri sağlandı.
Küresel Fon Bulma Sahnesi
WBAF, G20 Finansal Tabana Yayılma İçin Küresel Ortaklık programının ortağı olarak ekonomik gelişme sağlama hedefiyle her ölçekte işletmenin finansal kaynaklara erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.
Yatırımcılar, startup'lar, scaleup'lar, yüksek büyüme sağlayan şirketler için uluslararası bir ortak yatırım platformu olan Küresel Fon Bulma Sahnesi, öne çıkan startup ve scaleup'ların bir kısmıyla yüksek kaliteli bir portfolyo oluşturmayı hedefliyor.
Küresel Fon Bulma Sahnesi'nde yer alan başarılı startup ve scaleup'lar, en iyi melek yatırımcılarla buluşarak yatırımlardan yararlanmanın yanı sıra melek yatırımcıların bilgi birikiminden, mentorluğundan ve nitelikli yatırımcı ağlarından da faydalanıyor.
Girişimcilik aktiviteleri ve girişim finansmanı alanında dünya çapında büyüme sağlamaya odaklanan Küresel Fon Bulma Sahnesi, startup ve scaleup'lara, WBAF'nin aralarında melek yatırımcılar, özel sermaye fonları, ortak yatırım platformları, varlık yönetim kurumları, aile ofisleri ve hızlandırma merkezlerinin bulunduğu geniş küresel yatırımcı ağından yararlanma imkanı sunuyor.
Melek yatırım tüm dünyada hızla yükseliyor
Verilen bilgiye göre, Avrupa'da 320 bin melek yatırımcı, geçen yıl 10 milyar avrodan fazla yatırım gerçekleştirdi. Aynı yıl ABD'de 340 bin melek yatırımcı, 26 milyar dolardan fazla yatırım yaptı.
Erken aşamadaki işletmelere yapılan küresel yatırımların büyüklüğü 2018 yılında 50 milyar dolar seviyesindeyken, 2019 yılında bu rakam yüzde 20 artışla 60 milyar dolara ulaştı. 60 milyar dolarlık melek yatırım pazarının gelecek 5-7 yıl içerisinde 150 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
OECD raporlarına göre, dünya ekonomisindeki aktivitelerin yüzde 96'sı küçük ve orta işletmeler, girişimciler ve startup'lar tarafından yürütülüyor. Ayrıca, erken aşama yatırım pazarının yeni iş alanları oluşturma ve sosyal adaletin sağlanmasındaki önemi nedeniyle dünyada çok sayıda ülkede melek yatırımcılar, kurumsal girişimler ve startup'lara yönelik vergi teşvikleri içeren mevzuatlar uygulamaya konuldu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.