2020/14 KPSS Tercih Kılavuzu yayımlandı, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı

ÖSYM'nin 2020/14 KPSS Tercih Kılavuzunu yayımlamasının ardından Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. ÖSYM AİS'e T.C. Kimlik Numarası ve şifresi ile giriş yapan adaylar Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu yapabiliyor. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen detaylar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
2020/14 KPSS Tercih Kılavuzu yayımlandı, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 12 bin personel alımı için KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Personel alımı tercihleri sürecinde adaylara gereken tüm bilgiler KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu ile paylaşıldı.

12 bin personel alımı tercihinde bulunacak lisans mezunu adayların 2020-KPSS Lisans, ön lisans mezunu adayların 2020-KPSS Ön Lisans, ortaöğretim mezunu adayların ise 2018-KPSS Ortaöğretim sınavlarına girerek ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekiyor. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93, lisans mezunları için ise KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

Tercih tarihleri açıklandı

KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu ile tercih yapacak adaylar 1-7 Aralık 2020 tarihleri arasında işlemlerini yapabilecek. Başvuru süreci 7 Aralık 2020, saat 23.59'da sona erecek. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM AİS üzerinden bireysel olarak gerçekleştirebilecek. Yine ödeme işlemleri de ÖSYM internet sitesinde yer alan "Ödemeler" kısmından gerçekleştirilebilecek.

Yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak?

Sağlık Bakanlığı personel alımı yerleştirmeleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmelerde aynı puanı alan adaylar arasında mezuniyet tarihi önce olana, bunun aynı olması halinde ise yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır. Yerleştirmeler tamamlanmasının ardından ÖSYM'nin internet sitesinden adaylarla paylaşılacaktır.

ÖSYM'nin yerleştirdiği adayların atamaları ise Sağlık Bakanlığı taarafından yapılacak.

Sağlık Bakanlığı personel alımı genel şartları nelerdir?

1. Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

2. 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

3. Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

4. Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

5. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını, ilgili alanda yüksek lisansı/doktorası bulunduğundan tercih etme hakkı olan adayların tercih ekranında ilgili seçeneği işaretlemeleri gerekmektedir. İlgili seçeneği işaretleyen adayların ilgili sözleşmeli pozisyonları tercih etmelerine izin verilecektir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine aittir. Bu alanda yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adayların, yerleştirilseler dahi Sağlık Bakanlığınca atamaları yapılmayacaktır.

Başvuru için aranan özel şartlar

Odyolog: Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Perfüzyonist: Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Dil ve Konuşma Terapisti: Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans veya doktora) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

Sağlık Fizikçisi: Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisanüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir

Sağlık Teknisyeni (İlk ve Acil Yardım): Bu unvana başvuracak adaylar, Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğin ek-1’de belirtilen aşağıdaki görevleri yapacaklardır.

a) İntravenöz ve intraossöz girişim yapar.

b) Temel hava yolu uygulamaları, endotrakeal entübasyon ve oksijen uygulaması yapar.

c) Uygun taşıma tekniklerini uygular.

ç) Temel yaşam desteği protokollerini uygular. Bu uygulama sırasında yarı otomatik ve tam otomatik eksternal defibrilatörleri kullanır.

d) Travma stabilizasyonu ile kırık, çıkık ve burkulmalarda stabilizasyonu sağlar.

e) Hastanın nakle hazır hale gelmesini sağlar.

f) Yara kapatma ve basit kanama kontrolü yapar.

g) Acil doğum durumunda doğum eylemine yardımcı olur.

ğ) Monitörizasyon ve defibrilasyona yardımcı olur.

h) Görevinin tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanır.

ı) Ambulansı teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurur, gerektiğinde ambulansta sürücülük görevi yapar.

Ayrıca, bu unvana başvuracak adayların ambulans sürücüsü olarak görev yapacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Gündem