Prof. Dr. Orhan Şen'den kar yağışı için dikkat çeken açıklama: Bundan sonra...

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul ve yurdun pek çok kesiminde heyecanla beklenen kar yağışlarına dair X hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki bu yıl kar yağacak mı? Ne zaman kar yağacak? İstanbul kar yağışı alacak mı? İşte Şen'in konuya dair değerlendirmeleri ve ayrıntılar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Prof. Dr. Orhan Şen'den kar yağışı için dikkat çeken açıklama: Bundan sonra...

Meteoroloji denince akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Orhan Şen, sıcak ve kar yağışının nispeten az olduğu kış ayına dair resmi X hesabından değerlendirmelerde bulundu. Şen, yapmış olduğu yorumlarla vatandaşların son günlerde en çok merak ettiği "Kar yağacak mı?", "Ne zaman kar yağacak?", "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" gibi soruları yanıtlamış oldu. İşte Şen tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

Neden kar yağmıyor?

* Türkiyeyi bu aylarda çoğunlukla Balkanlar ve Sibirya üzerinden gelen meteorolojik sistemler etkilerdi. Bu sene azınlıkta kaldılar çoğunlukla Akdeniz üzerinden gelen hatta bazen Akdenizi geçip Suriye ve Irak üzerinden de gelenler etkiliyor. Bu nedenle hava sıcak ve kar yağışı az.

Mart'ta kar yağacak mı?

* Bunun nedenini defalarca açıkladık. Bundan sonra ne olacak. Yine ortalamanın üzerinde sıcaklık ve yağış tipinde ve rejiminde değişimleri göreceğiz. Bu ne demek. Şiddetli yağışlar, hortumlar, başımızı ağrıtacak gibi.

Gündem