Konukoğlu: "Sanayimizi yarınlara taşımak için katma değeri artırmalıyız"
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, GSO tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, yürütülen çalışmalar, güncel ekonomik gelişmeler ile meclis üyelerinin iş dünyasına yönelik talep ve beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
GAZİANTEP
Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, hem küresel, hem de bölgesel belirsizliklere rağmen Gaziantep'in üretim ve ihracatı geliştirmek için mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.
Sürdürülebilirlik için yenilikçi adımlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Konukoğlu, "Hedeflediğimiz şekilde gelişmek ve sanayimizi yarınlara taşımak istiyorsak katma değeri arttırmalıyız. Katma değeri artırmanın temel yolu ileri teknolojik ürünlere yönelmekten geçiyor. Bu noktada Gaziantep Model Fabrikamız, işletmelerimizi teknolojik anlamda iyileştirme, geliştirme ve dönüşüm süreçlerinde başvurmaları gereken en önemli adres olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda firmalarımızı merkezimizin sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmaya davet ediyoruz. Zorluklarımız olsa da şehrimizin güçlü ekonomik altyapısı, sanayi ve ticaretteki performansıyla bu noktada önemli mesafeler katedeceğimize inanıyorum" dedi.
Küçükparmak deprem tedbirlerine dikkat çekti
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da konuşmasında: ‘’6 Şubat depreminin ve 8 Şubat şehrimize ‘GAZİ’ unvanı verilişinin 104. yıl dönümü vesileyle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Antep savunması ve tüm vatan kahramanlarımızı, depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.
Deprem, yangın gibi afetlere karşı ev, iş yeri, sosyal alanlar ve yaşamın her noktasında en başta önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Başar Küçükparmak şunları kaydetti:
‘’Sosyal, psikolojik ve ekonomik yıkım karşısında şehrimiz bu süreçte bölgenin ayağa kalkmasında öncü rol üstlendi. Depremle birlikte iki yıldır yaşadığımız genel ekonomik koşullar karşısında üretim ve ihracatımız ile istihdamın devamı için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra küresel ekonomide hepimizi etkileyen gelişmeler oluyor.
Trump’ın ABD Başkanı olması ile birlikte ticaret savaşları yeniden başladı. İkinci Trump dönemi siyasal ve ekonomik anlamda gerilimleri artırırken neredeyse tüm ülkelerde tedirginlik söz konusu. Özellikle Çin’e yönelik yüzde 10’luk ek gümrük vergisi uygulanmasının ülkemiz açısından avantaja dönüşmesini temenni ediyoruz, ancak sürecin nereye gideceği konusunda dikkatli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.’’
Gaziantep’in ekonomik verilerine de değinen Küçükparmak, ‘’Gaziantep’ten ocak ayında 817 milyon 272 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yapılan ihracatta tekstil ürünleri yüzde 37,3 ile birinci sırada, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 34,6 ile ikinci sırada, kimya ve plastik ürünleri ile yüzde 11,7 ile üçüncü sırada yer almaktadır. Sigortalı çalışan sayısı 2023 yılı Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 6,4 oranında, işyeri sayısı ise yüzde 11,5 oranında arttı’’ şeklinde konuştu.
Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.