ABD-Brezilya gerilimi tırmanıyor: Ticaret uygulamaları ve dijital ödemelere soruşturma başlatıldı
ABD, Brezilya’ya yüzde 50 gümrük vergisi uygulama kararının ardından dijital ticaret ve elektronik ödeme hizmetlerini hedef alan bir soruşturma başlattı.

ABD, yüzde 50 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladığı Brezilya'nın dijital ticaret ve elektronik ödeme hizmetlerine yönelik uygulamalarını incelemek üzere soruşturma başlattı.
Ticaret uygulamaları ve dijital ödeme hizmetleri mercek altında
ABD Ticaret Temsilciliğinden yapılan açıklamada, soruşturmanın Brezilya hükümetinin dijital ticaret ve elektronik ödeme hizmetleri, tercihli tarifeler ve yolsuzlukla mücadele alanındaki politikalarını kapsadığı belirtildi.
Açıklamada, soruşturmanın amacının, bu uygulamaların ABD ticaretini "makul olmayan, ayrımcı ve kısıtlayıcı" etkilerinin olup olmadığını tespit etmek olduğu kaydedildi.
Soruşturma başlatıldı
ABD Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer'ın ifadelerine de yer verilen açıklamada, Başkan Donald Trump'ın talimatıyla başlatılan bu soruşturma kapsamında, Brezilya'nın ABD'li şirketlere yönelik "haksız" ticaret uygulamalarının ve sosyal medya şirketlerine yönelik engellemelerinin araştırılacağını aktardı.
Greer, ayrıca Brezilya'nın ABD ihracatını dezavantajlı hale getirerek diğer ticaret ortaklarına daha düşük tarifeler uyguladığını belirtti.
Trump yüzde 50 gümrük vergisini duyurmuştu
ABD Başkanı Trump, 9 Temmuz'da, Brezilya ürünlerine tüm sektörel tarifelerden ayrı olarak yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını duyurmuştu.
Trump, "Mevcut rejimin ciddi adaletsizliklerini düzeltmek için de bu oranın sağlanması gerekiyor" ifadesini kullanmıştı.
Trump, 7 Temmuz'da yaptığı açıklamada ise Brezilya yönetiminin, ülkenin eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'ya muamelesini eleştirmiş, darbe girişimi suçlamasıyla hakkında açılan davanın ise "siyasi" olduğunu savunmuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.