TÜPRAŞ ve PETKİM gibi firmaların Sapanca’dan su çekmesinin önüne geçilmelidir
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Erdem Ercan Başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
HASAN COŞKUN / SAKARYA
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 2025 yılına, küresel belirsizlikler ve jeopolitik risklerin gölgesinde adım atarken, dikkatle yönetilmesi gereken pek çok dinamiklerin öne çıktığını söyledi.
Bu çerçevede küresel ekonomideki belirsizliklere ve dalgalanmalara rağmen ülkemizin büyümesini belli bir çizgide sürdürdüğüne değinen Altuğ, ancak bu büyümenin kalıcı ve sürdürülebilir hale gelmesi için ekonominin temel dinamiklerini güçlendirecek adımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Altuğ, enflasyonla mücadelede daha etkin ve uzun vadeli politikaların geliştirilmesi gerektiğini de ifade ederek, “Yatırıma ihtiyaç duyan iş insanları için finansmana erişim kolaylaştırılmalı, döviz kurundaki gidişat öngörülebilir olmalı, en azından enflasyona eş seviyelere çekilmeli ve yatırım ortamının daha cazip hale getirilmesine yönelik de reformlar yapılmalıdır.” dedi.
Model Fabrika
“Gelecek kendi yenilikleriyle birlikte gelecek.” diyen Altuğ, enflasyonun kalıcı düşmesine imkân sağlayacak, uzun vadeli üretim kapasitesini artıracak adımların atılmasının bu yüzden de çok önemli olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Sakarya’yı geleceğe hazırlamak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda sanayi ve teknoloji bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın geçtiğimiz yıl odamıza gerçekleştirdiği ziyarette müjdesini paylaştığı model fabrikayla ilgili ilk somut adımı bu ay attık. Model fabrika kurulmasına yönelik planlama yaptık. Model fabrika ile bizim hedefimiz yalın üretim, dijital dönüşüm, Ar-Ge ve inovasyon ekosistemini bir araya getiren tam entegre bir model oluşturmak. Öncelikle, yetkinlik ve yetenek gelişimini merkeze alan bir yapı istiyoruz. Ayrıca, gerçek üretim süreçlerini deneyimleyebileceğimiz yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Model Fabrika’nın sanayicilerimize yeni nesil üretim anlayışını kazandıracak, iş dünyasının en büyük ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştirecek ve girişimciliği teşvik edecek bir yapıda olmasını hedefliyoruz. Model fabrika ile Sakarya’yı Türkiye’nin sanayi dönüşümünde lider şehirlerinden biri yapmak istiyoruz.
Sapanca Gölü
Sapanca’nın hem turistik hem kültürel anlamda çok önemli ve her zaman gündemde yer bulan bir ilçe olduğuna da dikkat çeken Altuğ, Sapanca’ya ismini veren sapanca gölünün hem fiziki yapısı hem de su kalitesi açısından Türkiye’nin içme suyu kaynağı olan tektonik göllerinden birisi olduğunu söyledi. Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölü koruyup, verimi anlamında sürekliliğini artırmamak gerektiğine de dikkat çeken Altuğ bu konuda şunları söyledi: “Burada uzun zamandır gündeme gelmeyen bir konuya değinmek istiyorum. Sapanca gölünden TÜPRAŞ’a yılda 14,76 milyon metreküp, PETKİM’e 14.4 milyon metreküp su tahsisi yapılmaktadır. Bu, şu demek DSİ tarafından içme suyu olarak SASKİ kanalıyla şehrimize tahsis edilen 67,32 milyon metreküpün neredeyse yarısı TÜPRAŞ’a ve PETKİM’e tahsis ediliyor. Yüksek bir su kalitesine sahip olan gölümüzün içme suyu olması göz önünde bulundurulursa TÜPRAŞ ve PETKİM gibi firmaların gölden su çekmesinin önüne geçilmelidir.”
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.