54 şubeli Türk şirketi Vivense satılıyor
Türkiye'de internet üzerinden mobilya satışı yapmak için 2013 yılında kurulan ve daha sonra mağazalaşan Vivense, Lüksemburg merkezli Sahara Holdings S.a.r.l fonu tarafından satın alınıyor.
KERİM ÜLKER
Son dönemde Türkiye’de en dikkat çeken sektörlerin başında sanal alışveriş siteleri geliyor. Hepsiburada.com ile başlayan, gittigidiyor.com, Markafoni, ile devam eden yabancı ilgisi bu alanda son olarak Trendyol’un Çinli Alibaba Group tarafından satın alınmasıyla devam etti. İşte bu yabancı ilgisine bir Türk e-ticaret şirketi daha katıldı. 2013 yılında kurulan Vivense’in tamamı el değiştiriyor.
Türkiye'de internet üzerinden mobilya satışı yapmak için 2013 Mart ayında kurulan Vivense.com’un sahibi olan ve ardından mağazalaşan Vivense Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. şirketi Lüksemburg merkezli Sahara Holdings S.a.r.l adlı bir fon tarafından satın alınıyor.
23 şehirde 54 showroom ve satış noktası var
Türkiye’nin hemen hemen her bölgesindeki 23 şehirde 54 showroom ve satış noktası bulunan Vivense’in şu anki yatırımcıları arasında Erikli Su-Nestle Su ortaklığında CEO olan ve bu görevinden 2012’de ayrılıp teknoloji tabanlı yatırımlarıyla tanınan Hasan Aslanoba, Avrupa'nın en büyük teknoloji fonlarından biri olan Earlybird'un yönetici ortağı ve Trendyol’un kurucu ortağı Evren Üçok ve Cem Sertoğlu ile Fransız kökenli Amerikalı girişimci Fabrice Grinda var. 100’den fazla İnternet yatırımı olan Grinda'nın portföyünde, OLX, BrandsClub, Viajenet, Dineromail, e-Dreams, Baaze, Oktogo, Roomorama ve Wikimart gibi firmalar bulunuyor.
En büyükler listesine girdi
Dünyanın en önemli dergileri arasında olan Fast Company dergisi, bu yılın şubat ayında yayınladığı Türkiye internet ekosisteminin en büyük 100 şirketi araştırmasında Vivense de yer vermişti. Vivense’in cirosu ise bu listede 200-250 milyon lira bandında yer alıyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.