Doğanlar Mobilya Grubu, net kârını 3 kat artırdı

Doğanlar Mobilya Grubu, bu yılın ilk yarısında net kârını 3 kart artışla 155 milyon liraya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Doğanlar Mobilya Grubu, net kârını 3 kat artırdı

Doğtaş, Kelebek, Lova Yatak, Kelebek Mutfak-Banyo, Ruum Store ve Biga Home markalarıyla hizmet veren Doğanlar Mobilya Grubu, bu yılın ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’nin önde gelen 100 şirketi arasında yer alan Doğanlar Mobilya Grubu, ilk yarıda 2,6 milyar TL hasılat rakamına ulaşarak, önceki yıla göre yüzde 83’lük bir satış büyümesi yakaladı.

342 milyon TL FAVÖK rakamına ulaşan grup, net kârını 2022 yılının aynı dönemine göre 3 katına çıkarak 155 milyon TL’ye getirdi. Doğanlar Mobilya Grubu aktif büyüklüğünü ise 4,1 milyar TL’ye yükseltti.

“6 markamızla başarılı yolculuğumuza devam ediyoruz”

İlk yarı rakamlarını değerlendiren Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su Mustafa Karamemiş, “Doğanlar Mobilya Grubu olarak, markalarımızın gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarında global marka olabilmesi ve süreçlerimizin dinamik bir yapıya dönüşmesi için tüm süreçlerimizde değişikliklere gittik. Bu değişikliklerle yatırımlarımızın ve büyüme grafiğimizin sürdürülebilir olmasının başta yöneticilerimizden tüm çalışanlarımıza ve şirket kültürümüze kadar benimsenmesini sağladık. 2023 yılında hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Yılın ikinci yarısında da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi hedeflerin üzerinde bir rakam tutturmak adına yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin yanı sıra uluslararası pazardaki yerimizi güçlendirmek için; Doğtaş markamızla Almanya, Pakistan, Özbekistan ve Mairitius, Lova markamızla Azerbaycan, Kelebek markamızla ile Rusya pazarlarında satış noktalarımızla yerimizi aldık. Ayrıca, Senegal’de kurulan BİGA Home markamızla Afrika kıtasında da yatırımlarımızı çoğaltarak devam ederken, 2023 yıl sonunda mevcut satış noktalarımıza ilave 20-25 yurt dışı satış noktasına ulaşmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.