Local Foods, Urfa külünçesi ve sade yağını dünyaya tanıtacak

Local Foods markası üzerinden kurduğu e-ticaret platformu ve sosyal medya hesaplarıyla coğrafi işaretli Urfa Külünçesi ve sade yağını tüm Türkiye’ye tanıtan Urfalı genç kadın girişimci Semra Yetim, ihracata hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Local Foods, Urfa külünçesi ve sade yağını dünyaya tanıtacak

MEHMET NABİ BATUK / ŞANLIURFA

Kurduğu e-ticaret platformuyla Şanlıurfa’nın 2017 yılında coğrafi işaret tescili alan Urfa Külünçesi ile 2018 yılında Coğrafi işaret tescili alan Urfa Sade Yağı’nı geleneksel yöntemlerle hazırlayıp tüm Türkiye’ye kargolayan kadın girişimci Semra Yetim, şimdi de yönünü ihracata çevirdi.

Local Foods adıyla markalaşan genç girişimci, ilk etapta Urfalıların yoğun olarak yaşadığı Almanya, Fransa, İsveç gibi gelişmiş ülkelere açılmayı hedefliyor. Şanlıurfa’da yaşanan deprem ve sel afetinde tüm stoklarını kaybettiğini bu nedenle ihracat faaliyetlerine geç başladığını belirten Yetim, “İhracat hazırılığında ilk olarak külünçeyi farklı içeriklerle çeşitlendirip yüksek katma değerli yeni ürünler ortaya çıkarttık. Toplamda 6 yeni Külünçe çeşidi online raflarımızdaki yerini aldı. Geleneksel çeşidimizin yanı sıra fındıklı, Urfa fıstıklı, cevizli, bademli, tuzlu külünçelerimizde seri üretim yapıyoruz. Farklı içeriklerle çeşit sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda kısa bir süre içinde hedef ülkelerimize yönelik digital marketing faaliyetlerimize başlayacağız” dedi.

Külünçenin uzun raf ömrü, ticarette önemli bir rekabet gücü sağlıyor

Urfa’dan ve büyükşehirlerin tamamından yüksek talep aldıklarını ifade eden Semra Yetim, “Günlük 110 kilogram külünce kargoluyoruz. Kendi e-ticaret altyapımızın yanı sıra ulusal ve uluslararası alışveriş platformlarından da tüketicilere ulaşıyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden de yüksek siparişler alıyoruz. Külünçe uzun bir raf ömrüne sahip olduğu için e-ticarete ve ihracata çok uygun bir ürün haline geldi. Serin yerde muhafaza edilirse 1 ay, buzdolabında bekletilirse 2 ay, derin dondurucuda ise 6 ay raf ömrü var. Bu alanda tüketici memnuniyetini artırmak adına ürünlerimizin kokusunu ve aromasını bozmayacak doğal içerikli özel ambalajlarda kullanmaya başladık” diye konuştu. 

Yeni istihdam projelerinde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayacak

Son olarak kadın girişimcilere seslenen Local Foods Genel Müdürü Semra Yetim, ticarete ilk olarak ev ortamında ve sosyal medya üzerinden başladığını ancak sürekli aktif olarak, tüketici taleplerini doğru okuyarak girişiminde başarı sağladığını söyledi. Bu süreçte çeşitli afetlere ve ekonomik zorluklara maruz kalsa da yolundan dönmediğini belirten Yetim, şöyle devam etti: “İhracat ile birlikte taleplerim artacak. Bu yolda etrafımda daha çok kadın toplanması için gayret göstereceğim. Çünkü maalesef Urfa’da kadınlar iş hayatında diğer illere oranla geride kaldılar. Eğitim, sağlık ve hizmet sektörlerinde yakaladığımız başarıları ticaret ve sanayi alanına da taşımak en önemli gayemizdir.”