Samsung'un varisi Lee Jae-yong, yeni suçlamalarla karşı karşıya
Samsung Group yönetim Kurulu Başkanı ve varisi olan Lee Jae-yong, Güney Kore savcılığı tarafından Samsung Grubunun kontrolünü ele geçirmek için hisse senedi ve muhasebe sahtekarlığı ile suçlandı.
Güney Koreli savcılar Salı günü Lee'yi, 2015 yılında iki Samsung biriminin tartışmalı birleşmesinde usulsüzlük olduğu iddiasıyla suçladı.
Seul mahkemesi haziran ayında suçlama ile ilgili olarak Lee için tutuklama talebini reddetmişti.
Lee, 2017'de eski Başkan Park Geun-hye'nin istifası ve mahkumiyeti de dahil olmak üzere Güney Kore'yi sarsan bir siyasi ve ticari skandalda rolü olduğu iddiasıyla yargılanmıştı.
Rüşvet, zimmete para geçirme, yurtdışındaki varlıkların saklanması ve yalancı şahitlik gibi suçlardan hüküm giyen Lee beş yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak altı ay sonra cezası yarıya indirildi ve Seul Yüksek Mahkemesi’nin hapis cezasını erteleme kararı almasıyla serbest kalmıştı.
2017 yılındaki davada Samsung, siyasi destek karşılığında Park'ın arkadaşı Choi Soon-sil tarafından işletilen iki kar amacı gütmeyen vakfa 35.7 milyon dolar ödemekle suçlanmıştı.
Yapılan ödemelerin, Lee'nin Güney Kore Hükümeti'nin yürüttüğü ulusal emeklilik fonundan destek gerektiren bir anlaşma olan holdingin başına geçmesinin yolunu açan tartışmalı bir birleşmeyi desteği iddia edilmişti. Suçlamaları reddeden Lee, bağış yaptığını, ancak Samsung’un bağışları karşılıksız yaptığını söylemişti.
Lee suçlamaları reddetti. Bağış yaptığını itiraf etti ancak Samsung'un karşılığında hiçbir şey istemediğini söyledi.
Jay Y Lee olarak da bilinen kendisi, Güney Kore'nin en büyük holdingi olan Samsung Group'un başkanı Lee Kun-hee'nin oğludur. Aynı zamanda Samsung'un kurucusu Lee Byung-chul'un da torunu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.