Soocommerce, Avrupa ve Amerika’ya açılıyor
Soocommerce Yazılım Genel Müdürü Sezer Özgür, 2020’yi büyüme yılı olarak hedeflediklerini ve imzaladıkları sözleşmeler ile Avrupa ve Amerika’da iş ortakları ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.
ŞİRİN ÇAVUŞ-MERSİN
Globalleşme yolunda 130 şirkete e-ihracat çözümleri sunan, yurt içinde ve yurt dışında bulunan 7 iş ortağıyla sınır ötesi e-ticaret yazılım hizmeti veren Soocommerce Yazılım A.Ş’nin Genel Müdürü Sezer Özgür, 2020 yılını büyüme yılı olarak hedeflediklerini ve bu yıl imzaladıkları sözleşmeler ile Avrupa ve Amerika’da iş ortakları ile hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.
2015 yılında kurulan ve Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren Soocommerce Yazılım, e-ihracat sisteminin kurulumu, dijital iletişim altyapısı, pazar araştırması, alıcıların bilgisi paylaşımı, e-ihracat danışmanlığı, raporlama sistemi gibi çalışmalar yürüterek, 130 şirketin globalleşmesi yolunda e-çözümler sunuyor. Uçtan uca ihracat çözümleri sunarak, 13 dile sahip e- i hracat yazılımı ile şirketleri dünya pazarlarına taşıdıklarını kaydeden Soocommerce Genel Müdürü Sezer Özgür, gtip koduyla 50 ülkede alıcı firma iletişim bilgilerini oluşturarak, bu datalara yönelik pazarlama aksiyonları geliştirdiklerini belirtti.
Türkiye’de sağladıkları başarı sonrası hedef büyüttüklerini, Avrupa ve Amerika pazarlarında yer almak için 2 yeni bayilik sözleşmesi imzaladıklarını belirten Özgür, “Özbekistan ve Türkiye’de sağladığımız başarılardan sonra hedefimizi büyüttük. Çünkü bugün, dün olduğunuz yerden bir adım ileride değilseniz, başarısızsınız demektir. ‘Bu ülkeye bir dolar getiren kahramandır.’ sloganıyla ihracatın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sunması için yazılım geliştiriyor ve ülkemizin ürünlerinin daha fazla pazara ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.
İnovatif, dijitalleşen şirketlerin ömürleri daha uzun olacak
Gelecekte konvansiyonel ticaretin yerini elektronik ticarete bırakacağını, şirket ve şahısların alışverişlerini elektronik ortamdan yaparak fiziksel temastan kurtulacaklarını belirten Özgür, pandemi süreci ile birlikte e-ticaret satışlarında artış yaşandığını kaydetti. Sanal ticaretin sadece perakende satış ile sınırlı kalmayacağını kaydeden Özgür, özellikle pandemi sonrası uluslararası toptan satın alma kararlarında da (B2B) elektronik ortamın daha fazla önem arz edeceğine dikkat çekti.
İnovatif dijitalleşen şirketlerin ömürlerinin daha uzun olacağını belirten Özgür, şirketlere dijitalleşme çağrısında bulundu. İlk günden global senaryolara sahip işletmelerin yarını şekillendireceğini, E- ticaretin klasik ticarete oranla daha hızlı ve sonuç odaklı olduğunu söyleyen Özgür, ticarette ülkelerin en çok yaşadığı problemin dil problemi olduğunu ve e-ihracat altyapısındaki yapay zeka odaklı iletişim teknolojilerinin bu sorunu ortadan kaldıracağını belirtti.
KOBİ’ler ihracat pazar pastasından daha fazla pay almalı
Türkiye’de ihracatın daha fazla artması gerektiğini belirten Özgür, “Türkiye’de ihracatın reel olarak artışının iş dünyasına yansımasını görmek için KOBİ’lerin ihracat pazar pastasında daha fazla pay alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.