Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yaptırımlarla karşı karşıya kalan, pesonel maaşlarını ödemek için arkadaşlarından borç aldığına dair haberleri medyada yer alan dünyaca ünlü Rus oligark Roman Abramoviç’in bir süredir gündemde olan “Boğaz’daki yalısı”na ilişkin detaylar ortaya çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı

Leyla İLHAN / İSTANBUL

EKONOMİ gazetesinin edindiği bilgilere göre, Abramoviç, konuşulanların aksine satın alma yapmadı. Abramoviç’in, borsa alanında yatırımlarıyla tanınan Ahmet Okumuş’un İstanbul Boğazı’nda bulunan Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladığı belirtildi.

“Kira bedeli yaklaşık 50 bin dolar”

Bosforce yönetici ortağı ve İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan’ın verdiği bilgiye göre Rus iş adamı Roman Abramoviç boğazda yalı kiraladı. Özcan, Ahmet Okumuş’un sahip olduğu yalının yaklaşık 50 bin dolar kiralama bedeli olduğunu söyledi. Yalı pazarında yabancı alımının sınırlı olduğunu, özellikle Arapların sanıldığı kadar fazla yalı almadığını ifade eden Özcan, “Katar Prensesi’nin yalı aldığı iddiaları vardı. Ancak Katar Prensesi o yalıyı almadı” dedi.

“Yalıda esas müşteri Türkler”

Yalıda esas müşterinin Türkler olduğunu ifade eden Özcan, ayrıca bilgi teknolojileri, finans ve enerji alanında sıçrama yapan Türkler’in de alım yaptığını söyledi. Yalı alımlarında yabancının sınırlı olmasında Türkiye’nin güven endeksinde iyi bir noktada olmamasının etkili olduğunu savunan Özcan, “Dolayısıyla yabancılar alternatif yerler olan Nice, Monaco, Paris, Zurich ve Londra gibi bölgelerde alım yapıyorlar” dedi. Genel olarak da yabancıların Avrupa’ya gitmek Türkiye’den mülk aldığının altını çizen Özcan, Ruslar’ın böyle bir ihtiyacı olmadığını ifade etti. Feyyaz Tokar Yalısı, boğazda modern mimarisiyle dikkat çekiyor. Yalı 2012 yılında ABD’de de borsa ve finans alanında yaptığı yatırımlarla bilinen Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolara alınmıştı.