Erdemoğlu, Sasa'da hisse satacak

Erdemoğlu Holding 3,55 milyar liralık Sasa hissesini satışa çıkarma kararı aldı. Satış yurt dışı kurumsal yatırımcılara yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Erdemoğlu, Sasa'da hisse satacak

Erdemoğlu Holding, Sasa’nın yüzde 1,1'lik hissesini yaklaşık 3,55 milyar liraya satacak. Satış “Türkiye dışında ikamet eden nitelikli kurumsal yatırımcılara” yapılacak.

Nihai şartlar, hemen başlayacak olan hızlandırılmış talep toplama süreciyle belirlenecek.

Erdemoğlu, işlem tamamlandığında Sasa’nın yaklaşık yüzde 60’ına sahip olmayı öngördüğünü açıkladı. Erdemoğlu şu anda şirkette doğrudan yaklaşık yüzde 61 ve dolaylı olarak yaklaşık yüzde 81,8 oranında paya sahip konumda.

Şirket satış gelirlerinin çoğunu Sasa tahvillerini satın almak için kullanmayı planlıyor. HSBC Bank işlemin tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı oldu. Erdemoğlu çoğunluk hissesini elinde tutacak ve Sasa’nın yönetim kontrol edecek.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

Erdemoğlu Holding A.Ş. (“Erdemoğlu”), SASA Polyester Sanayi A.Ş.’nin (“SASA”) ödenmiş sermayesini %1,26’sına denk gelen 66.937.802 adet hissenin Türkiye dışında yerleşik, nitelikli kurumsal yatırımcılara (hızlandırılmış talep toplama yöntemi ile) satış işleminin (“İşlem”) başarıyla tamamlandığını duyurur. İşlem hisse başına 53 TL olarak fiyatlandırılmış ve yaklaşık 3,55 milyar TL brüt kazanç sağlamıştır.

İşlem kapsamında HSBC Bank plc (“HSBC”) tek küresel koordinatör ve talep toplayıcısı olarak atanmıştır. İşlem’in tamamlanmasını takiben Erdemoğlu’nun SASA’daki doğrudan hissedarlık oranı %59,7 olmuştur. Erdemoğlu, SASA’nın çoğunluk pay sahibi kalmaya devam etmekte ve SASA’daki yönetim kontrolünü sürdürecektir.

Erdemoğlu, HSBC ile Erdemoğlu’nun elinde kalan SASA hisseleri için, mutat istisnalara tabi olmak üzere, 90 günlük bir satmama taahhüdü verilmesi üzerinde anlaşmaya varmıştır. Erdemoğlu, İşlem’den elde edilen gelirin büyük bir kısmını, ihraç edildikten sonra Borçlanma Aracı’na (tek yatırımcı olarak) tamamen iştirak etmek için kullanmayı planlamaktadır.

Elde edilen ek gelir olması halinde ise bu ek gelirler Erdemoğlu tarafından genel kurumsal ihtiyaçları için kullanılacaktır. Borçlanma Aracı’na iştirak edilmesi amacıyla kullanılacak olan İşlem’den elde edilecek gelirler, ihraç tarihine kadar nakit ve nakit benzerleri olarak tutulacaktır. İşlem’in 15 Haziran 2023 tarihinde borsa dışı bir işlem ile sonlandırılması beklenmektedir. Erdemoğlu'nun hisseleri satışına ilişkin diğer önemli gelişmeler yürürlükteki mevzuata uygun olarak açıklanmaya devam edilecektir.

Bu konularda ilginizi çekebilir