İş Bankası’na açılan temettü davasında karar çıktı!
İş Bankası’na açılan temettü davasında nihai karar verildi. 1991 ve 2020 yıllarındaki genel kurul kararlarının iptali yönündeki talepler, Yargıtay tarafından da reddedilerek davanın Banka lehine sonuçlandığı kesinleşti.
Türkiye İş Bankası, 15 Nisan 2021 tarihinde açılan davanın Yargıtay kararıyla kesin olarak sonuçlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.
Banka tarafından 24 Haziran 2025’te yapılan açıklamada, 1991 yılında gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul'da kurucu hisselere yönelik temettü ödemelerine dair esas sözleşme değişikliğinin geçersiz olduğu iddiasıyla ve 31 Mart 2020 tarihli Genel Kurul'da temettü dağıtılmamasına ilişkin kararın iptali talebiyle açılan davanın nihai karara bağlandığı belirtildi.
Söz konusu dava, Serhat Özer vekili tarafından açılmış ve 2021 yılında kamuoyuyla paylaşılmıştı. Davada, 1991 tarihli esas sözleşme değişikliğinin hükümsüzlüğünün tespiti ile 2020 tarihli Genel Kurul kararının iptali talep edilmişti.
Dava sürecinin tüm yargı aşamaları tamamlandı
İlk derece mahkemesi, 15 Nisan 2021’de görülen duruşmada, 1991 tarihli esas sözleşme değişikliğinin butlanı talebini esastan, 31 Mart 2020 tarihli Genel Kurul kararının iptali talebini ise usulden reddetmişti. Karar, istinaf yolu açık olmakla birlikte, Yargıtay tarafından da onanarak kesinleşti.
Bankadan yapılan son açıklamada, böylece dava sürecinin tüm yargı aşamaları tamamlanarak Türkiye İş Bankası lehine sonuçlandığı belirtildi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.