Mersin'den dünya sofralarına yolculuk: Silifke çileği Rusya, Ukrayna ve Katar’a ihraç ediliyor
Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde açık alanda hasadına başlanan coğrafi tescil işaretli Silifke çileği yurt içinin yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Katar’a ihraç ediliyor.
Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden Mersin’in Silifke ilçesinde açık alanda hasadına başlanan coğrafi tescil işaretli Silifke çileği yurt içinin yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Katar’a da uçakla gönderiliyor. İhraç edilen çileğin kilogram fiyatının 90 TL olduğu, iç piyasada ise 75 liradan alıcı bulduğu ifade edildi.
Silifke çileği dünya yolcusu!
Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de çeşit çeşit ürün hasat ediliyor. Baharla birlikte açık alanda erik, kayısı gibi meyvelerin yanı sıra Çilek’te hasat ediliyor. Özellikle Silifke ilçesinde üreticisinden işçisine kadar bir çok ailenin geçim kaynağı olan coğrafi tescilli Silifke çileğinin yoğun hasadı sürüyor. Hasat edilen ürünler, kentte açılan havalimanı sayesinde yurt içinin yanı sıra Rusya, Ukrayna ve Katar gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Bu yıl Silifke genelinde toplam 7 bin dönüm alanda üretim yapıldığını ve 50 bin ton ürün beklediklerini belirten Atayurt Hal Dernek Başkanı İbrahim Kaynar, özellikle Arkum, Atakent ile Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi mahallelerinde de çilek üretiminin yoğun olduğu söyledi.
"50 ton rekolte bekliyoruz"
Kaynar, "Silifke ovamızda tahmini 5 bin dönüm açıkta, 2 bin dönüm ise örtü altında üretim yapıyoruz. Tahmini 50 bin ton rekolte bekliyoruz. Ürünlerimiz çıktı. Bayram arasında biraz sıkıntı çektik. Şu anda fiyatlar iyi. Yurtdışı pazara Rusya, Ukrayna ve Katar’a uçak kargolarla gönderiyoruz" dedi.
İhraç edilen çileğin 90 TL’den gittiğini, iç piyasaya ise 75 liradan verdiklerini aktaran Kaynar, satışların bu şekilde devam etmesiyle çiftçinin yüzünün güleceğini kaydetti.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.