New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası, ABD'de üretici enflasyonunun martta beklentilerin altında kalması sonrası günü yükselişle tamamladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
New York borsası yükselişle kapandı

Kapanışta Dow Jones endeksi yatay bir seyir izleyerek 38.459,08 puan oldu. S&P 500 endeksi yüzde 0,74 artışla 5.199,06 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,68 kazançla 16.442,20 puana çıktı.

ABD'de tüketici enflasyonunun martta beklentileri aşması sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine haziranda başlama ihtimalinin zayıflamasıyla negatif seyrin hakim olduğu pay piyasalarında, beklentilerin altında gelen üretici enflasyonunun ardından teknoloji hisselerindeki yükselişin öncülüğünde toparlanma görüldü.

Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,1 arttı.

Analistler, beklenenden güçlü gelen tüketici enflasyonuna ilişkin verilerin ardından tahminlerin altında kalan üretici fiyatlarındaki artışın yatırımcıların enflasyona ilişkin endişelerini bir miktar hafiflettiğini belirtti.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,58 seviyesine çıktı. New York Fed Başkanı John Williams, yakın vadede para politikasında ayarlama yapılmasına açık bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Boston Fed Başkanı Susan Collins de para politikasını gevşetmeye başlamak için gereken güveni kazanmanın önceden düşünülenden daha fazla zaman alabileceğini, bu yıl daha az faiz indiriminin gerekebileceğini ifade etti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin ise son verilerin ekonomi genelinde fiyat baskılarının daha geniş bir temelde hafiflediğine dair güvenini artırmadığını aktardı.

Analistler, JP Morgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup gibi ABD'nin önemli bankalarının yarın açıklayacağı bilançolarının piyasaların odağında olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir