Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkış süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM'den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı

12. Kalkınma Planının görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur korumalı mevdaut (KKM) ve kurma ilgili açıklamalarda bulundu.

KKM için son dönemde atılan adımlarla çıkış sürecinin başladığına dikkat çeken Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkış süreci devam edecek, Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı" diye konuştu.

"Serbest kur rejimi var"

Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkini olarak da kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizerek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu önümüzdeki dönemde böyle hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yaptıklarının belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir
kur