Sosyal Girişimcilik
E-Bursum, eğitimde finansman sorununu çözüyor
E-Bursum Kurucusu Mesut Keskin, “25 milyona yakın öğrencinin olduğu ve bunun 8 milyonunun üniversite öğrencisi olduğu ülkemizde her yıl yüz binlerce öğrenci eğitimini yarıda bırakıyor. Bu da onarılamayacak sorunlar çıkmasına neden oluyor. İşte tam bu noktada etki yaratmayı hedefliyorduk. Eğitimin önündeki en büyük engel olan finansman sorununu çözmeye çalıştık ve hala da çalışıyoruz” diyor.

Yatakta yarış, sağlıklı uyku ve kaliteye kaydı
Yatak pazarı, son dönemde açılan münhasır mağazalarla mobilya sektöründen ayrışarak büyüyor. Pandemiyle birlikte sektörün hızını daha da artırdığı söylenebilir. Evde yaşam teknolojik ürünlere talep yaratırken, sağlıklı ve kaliteli uyku yatak pazarının rekabet alanına dönüştü.
Geleceği sosyal girişimci kadınlar kuracak!
Sosyal girişim kurucularının, yöneticilerinin ya da liderlerinin yüzde 55’inin kadın olduğunu belirten Açık Açık ve Adım Adım kurucusu Itır Erhart, Geleceği sistematik dönüşüm hedefleyen sosyal girişimciler, onların ürettiği adil ürün ve hizmetler şekillendirecek” diyor.
Bu sistem dönüşür, bu söylem değişir mi?: Toplumsal cinsiyet eşitsizliği
Dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin yeni norm olması için önümüzde kararlılık, dirayet ve dayanışma gerektiren uzun yollar var. Sivil veri inisiyatifleri de, uluslararası sivil toplum...
Sosyal girişim liderleri kadınlar…
‘Türkiye’de Sosyal Girişimlerin Durumu’ Araştırma Raporu’na göre sosyal girişim liderlerinin ya da yöneticilerinin yüzde 55’ini kadınlar oluşturuyor.


Adil ve eşit bir ekonomi modeli
Tedarik zincirlerinin oluşması ve gelişmesi bireysel ve kurumsal satın alma kararlarımızla şekilleniyor.
Sosyal girişimciliğin önündeki 4 temel sorun
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, sosyal girişimcilere ihtiyaç duydukları bilgi, bağlantı ve görünürlüğü sağlamayı; sosyal girişimciliği toplumsal ve çevresel sorunlara alternatif bir çözüm olarak...
“Başka bir şekilde de iş yapmak mümkün”
Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSİF) Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan, "Türkiye'de farklı ve etkii örnek sosyal girişimler çoğaldıkça sosyal girişimcilik daha iyi anlaşılıyor. Başka bir şekilde de iş yapmanın mümkün olduğu görülüyor. Türkiye kendi sosyal girişimcilik örneklerini yaratıyor, hibrid modeller oluşuyor. Ekosistem de hızla gelişiyor" diyor.
Clubhouse'da ilk satış gerçekleşti
Tüm dünyayı kasıp kavuran sosyal medya mecrası Clubhouse, bu kez bir satışa sahne oldu. Üstelik bu satışı bir kadın girişimci gerçekleştirdi. Zeytinyağı üretip satan girişimci Gönül Kaplan, Clubhouse’un ilk satışını Türkiye'nin önde gelen içecek markalarından Dimes'in patronu Ozan Diren'e yaptı.
Türkiye’de sosyal girişim liderleri genç, iyi eğitimli ve kadın
Avrupa’da GSYH’nin yüzde 10’u sosyal ekonomiden geliyor. Ve bu oran hızla artıyor. Peki Türkiye’de sosyal girişimcilik ekosistemi nasıl bir tablo sunuyor?
Sadece işveren değil 'değer veren' olmak
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Sosyal girişimcileri kendi alanlarında çığır açacak, değişim öncüleri olarak görüyoruz. Onlar bizim kanatlarımız" diyor.
Sosyal girişimlerin %65’i finansman arıyor
Ashoka Türkiye Eş Direktörü Zeynep Meydanoğlu, "Özel sektör-sosyal girişimci arasındaki ilişkinin alma verme dinamiğinin ötesine geçmesi gerekiyor" dedi.
Global Girişimcilik Haftası tüm dünyada aynı anda kutlanıyor
Türkiye’de 2008’den beri her kasım ayında 170 ülkeyle aynı anda kutlanan Global Girişimcilik Haftası bu yıl da 16-22 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor. Etkinliklerde girişimciliğin önemine ve...

