Sosyal Girişimcilik
Gençler ve dönüşüme liderlik etmek
Ashoka Türkiye İletişim Koordinatörü Çiğdem Selgur, DÜNYA için kaleme aldığı yazısında, "Günümüzde gençler ne kadar yetenekli, özverili ve çalışkan olsa da bugünün dünyasında sıra dışı zorluklar ile karşı karşıyalar. Yetişkin olarak bizler onlara ne kadar alan açarsak dünyanın en acil sorunlarına çözüm üretebilme şansımız o kadar artar" ifadelerini kullandı.
Filantropistler için yenilikçi bir bakış açısı modeli: Sistem dönüşümünü fonlamak
Sistem dönüşümünün özünde sosyal sorunları kökünden çözmek var. Bu nedenle sistem dönüşümünü fonlamak son birkaç yılda yükselen bir trende dönüşmüş durumda. Ashoka USA Strateji ve Ortaklıklar Direktörü Michael Zakaras ve Ashoka USA Etki Programı Direktörü Manmeet Mehta bu süreci değerlendirdi.
Kurumsal sorumluluk değil, kurumsal zorunluluk anlayışını benimsiyoruz
Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden, “Sorun olarak gördüğümüz her şeyi, en mikro seviyeye indirip değiştirebileceğimize inandık ve ‘İyi Bak Dünyana’ hareketini başlattık. Bu hareketle kendi dünyalarımızda başlatacağımız küçük değişimlerin birleşerek, geleceği şekillendiren, dünyayı iyileştiren anlamlı bir dönüşüm haline geleceğine inanıyoruz” diyor.
Burgan Bank ve Ashoka sosyal girişimciler için güç birliği yaptı
Burgan Bank sosyal girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere Ashoka Türkiye ile iş birliğine imza attı. Burgan Bank, toplumsal bir soruna yenilikçi, kalıcı ve sistemi dönüştürücü çözüm sunan bir...
Yariyo, hem ihtiyacı olanlara hem de sokak hayvanlarına yarıyor…
Paranın geçmediği, iyi niyet temsili bir uygulama olan Yariyo; eskilerin ‘kullanılmayan eşyaları ihtiyacı olana verme’ alışkanlığını, günümüz paylaşım trendlerine uyarlıyor.
İş dünyası ve sosyal girişim iş birlikleri… Yeni çözümler, yeni olasılıklar
Yeni fikirlere, yeni kurumsal yapılara ve yeni işbirliklerine duyduğumuz ihtiyaç pandemi döneminde kendini çok daha net bir şekilde ortaya koymuş durumda.
Temiz moda, bir ütopya değil
“Sosyal girişimler, sosyal faydayı merkezlerinde tutarak iyi bir iş planıyla girişimlerini sürdürülebilir kılmakla beraber sistem dönüşümünü sağlarlar. İş dünyası, bu sistem dönüşümü için sosyal...
İş birliği, çağımızın doruğa çıkardığı bir ihtiyaç
COVID salgını süresince sağlık personellerinin acil ihtiyaç duyduğu ürünleri en kısa sürede 3 boyutlu yazıcılarla üreten 3 Boyutlu Destek, NEF Vakfı ile yaptığı işbirliği ile yaklaşık 2 milyon adet koruyucu ekipmanının tamamen ücretsiz bir şekilde sağlık çalışanlarına ulaştırılmasına destek oldu.
Bursa’da know-how öğrenci şirketleri ile yayılıyor
Üniversitelerde öğrencilik tacını Z kuşağının devralmasıyla teknoloji transfer ofisi (TTO), teknokent ve teknoloji merkezi gibi oluşumlarını hızlandırmaya başlayan üniversiteler, son dönemde girişimci fabrikası gibi çalışmaya başladı. BUÜ ve BTÜ öğrenci ve akademisyenleri 6 yılda 48 şirket kurdu.
Sistem dönüşümü için sorunun temeline inmek…
“2030 hedeflerimize ulaşmamızı sağlayacak sosyal ve ekonomik dönüşümü gerçekleştirmek için çok daha derin, hızlı ve iddialı bir tepkiye ihtiyaç duyulduğu çok açık.”
E-Bursum, eğitimde finansman sorununu çözüyor
E-Bursum Kurucusu Mesut Keskin, “25 milyona yakın öğrencinin olduğu ve bunun 8 milyonunun üniversite öğrencisi olduğu ülkemizde her yıl yüz binlerce öğrenci eğitimini yarıda bırakıyor. Bu da onarılamayacak sorunlar çıkmasına neden oluyor. İşte tam bu noktada etki yaratmayı hedefliyorduk. Eğitimin önündeki en büyük engel olan finansman sorununu çözmeye çalıştık ve hala da çalışıyoruz” diyor.