23 Nisan salı sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 23 Nisan salı eczaneler açık mı?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatil olarak kabul edildiği için birçok kurum ve kuruluşlar kapalı olacak. Vatandaşlar 23 Nisan'da sağlık ocağı, hastane ve eczanelerin açık olup olmayacağını merak ediyorlar. Peki, 23 Nisan salı sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 23 Nisan salı eczaneler açık mı? İşte detaylar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
23 Nisan salı sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 23 Nisan salı eczaneler açık mı?

23 Nisan salı sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?

23 Nisan resmi tatil olduğu için sağlık ocağı ve hastanelerin poliklinik servisleri kapalı olacak. Acil servisler ise hizmet vermeye devam edecek.

23 Nisan salı eczaneler açık mı?

23 Nisan resmi tatil olduğu eczaneler kapalı olacak. Nöbetçi eczanelerden ilaç alımı sağlanabilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal ve resmî bir bayramdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bu bayram, Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlanmıştır. İlk başta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, daha sonra çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlanmıştır. Bayramın adı 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olmuştur. UNESCO'nun 1979'u "Çocuk Yılı" olarak duyurmasının ardından, devlet kanalı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatması ile bu bayram uluslararası düzeye taşınmıştır.

Devrin cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 1933 yılında başlattığı, 23 Nisan'da çocukları makamına kabul edip onlarla sohbet etme âdeti bu bayramın bir parçası olarak yaygınlaşıp gelenekselleşmiş; devlet adamlarının makam koltuklarına çocukları oturtma geleneği 2013 yılına kadar devam etmiştir. Yine 1933'te stadyumlarda beden hareketleri gösterileri ile kutlama geleneği başlamış; bayramın stadyumlarda binlerce öğrenci ve devlet protokolünün katıldığı gösterilerin yerini 2013'ten itibaren, sokaklarda karnaval havasında kutlamalar almıştır.