Goldman Sachs ilk yapay zeka kodlayıcısını işe aldı!
Goldman Sachs, Cognition'ın yapay zeka kodlayıcısı Devin'i deneyen ilk büyük banka oldu. AI kararı, finansın yazılımla birlikte nasıl çalıştığı konusunda kritik bir değişime işaret ettiği belirtiliyor.

Goldman Sachs, uyumayan, yemek yemeyen ve maaşını bozdurmayan bir kodlayıcıyı işe aldı. Yatırım bankası Londra merkezli girişim Cognition tarafından geliştirilen bir yapay zeka yazılım mühendisi olan Devin'i test ettiğini duyurdu.
"Başlangıçta yüzlerce Devin'imiz olacak"
Goldman'ın bilgi işlem sorumlusu Marco Argenti, otonom programı teknoloji ekiplerine dağıtmayı planladığını bildirdi.
Argenti, "Geliştiricilerimiz adına iş yapmaya başlayacak yeni çalışanımız Devin ile iş gücümüzü artırmaya başlayacağız," dedi ve "Başlangıçta yüzlerce Devin'imiz olacak ve kullanım durumlarına bağlı olarak bu sayı binlere ulaşabilir” diye konuştu.
Goldman'ın kadrosunda 12.000 geliştirici var
Devin, geçen yıl Cognition'ın dünyanın ilk yapay zeka yazılım mühendisini yetiştirdiğini iddia etmesiyle ünlendi. Demo videoları, sistemin çok az insan müdahalesiyle çok adımlı kodlama görevlerini tamamlayabilen, uçtan uca çalışan bir tam yığın geliştirici olarak çalıştığını gösterdi. Devin'in "işe alımı" sıradan bir deneyden çok daha fazlasını işaret ediyor; Goldman'ın kadrosunda 12.000 geliştirici bulunuyor.
Ekipler için üretkenliği 4 kat artıracak
Argenti'ye göre banka, Devin'i "binlerce kişiye" ulaştırmayı planlıyor; bu da yazılım ekipleri için üretkenliği (önceki nesil asistanlara kıyasla) üç ila dört kat artırma potansiyeli taşıyor. Devin, insan geliştiricilerin gözetiminde, mühendislerin genellikle çekindiği rutin işlere (örneğin eski kodları güncellemek) odaklanacak.
Devin Cognition tarafından 2023 sonlarında kuruldu
Devin, 2023 sonlarında kurulan ve halihazırda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde olan bir girişim olan Cognition tarafından kuruldu. Şirket, Palantir'den Peter Thiel ve Joe Lonsdale gibi isimler tarafından destekleniyor.
Goldman GS AI Assistant'ı kullanıma sunmuştu
Bu hamle, Goldman'ın yatırım bankacılığı, varlık yönetimi ve araştırma rollerinde halihazırda kullanılan, şirket genelinde üretken bir yapay zeka platformu olan GS AI Assistant'ı kullanıma sunmasının ardından geldi . Platform, belgeleri özetlemek, analiz taslakları hazırlamak ve üretim yazılımı kodu oluşturmak için kullanılan araçları güçlendirmek üzere OpenAI, Google Gemini ve diğer platformlardan alınan modellerle çalışıyor.
Beyaz yakalı işleri yeniden şekillendirebilir
Ancak Goldman'ın yapay zeka kodlama araçlarını benimsemesi bazı büyük soruları gündeme getiriyor.
Bu hamle, yapay zekanın farklı sektörlerdeki beyaz yakalı işleri yeniden şekillendirmeye devam ettiği bir dönemde geldi.
İşgücü üzerindeki etkiler endişelendiriyor
Devin, üretken yapay zeka kullanmak yerine, yalnızca e-postalara veya araştırmalara yardımcı olmak için değil, aynı zamanda tüm iş akışlarını baştan sona yürütmek için otonom olarak çalışmak üzere tasarlanmış sistemler olan yeni bir "etken yapay zeka" sınıfını temsil ediyor.
İşgücü üzerindeki olası etkiler şimdiden endişe yaratıyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.