Küresel belirsizlikte yeni strateji: Çok uluslu şirketler hedge süresini uzattı
ABD'li çok uluslu şirketler, döviz hedge sürelerini daha uzun vadelere uzatıyor.
ABD'li çok uluslu şirketler, nakit akışlarını Trump yönetiminin gümrük vergisi politikalarının tetiklediği potansiyel döviz kuru dalgalanmalarından korumak için döviz hedge'lerini daha uzun sürelere uzatıyor.
Süre değişikliği, özellikle resesyon ve zayıflayan dolar korkuları arasında hızla değişen küresel ticaret ortamında bu çok uluslu şirketler için artan belirsizliği yansıtıyor.
Bankacılar ve riskten korunma danışmanları, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 Nisan'da beklenenden daha yüksek küresel gümrük vergilerini açıklamasının ardından döviz piyasasındaki dalgalanmalarda yaşanan keskin sıçramanın, bazı müşterilerin riskten korunma önlemlerini su altında bıraktığını söyledi. Dalgalanmadaki artışı nispeten iyi atlatan şirketler bile riskten korunma önlemlerinin süresini uzatmaya başladı.
MillTechFX CEO'su Eric Huttman, "Geçtiğimiz hafta boyunca, bir grup müşterinin, korumayı kilitlemek ve kısa vadeli istikrarsızlığı atlatmak istedikleri için hedge'lerini mevcut maksimum vadeye kadar uzattığını gördük" dedi.
Mizuho Americas'ta FX ve gelişmekte olan piyasalar türevleri başkanı Garth Appelt, müşterilerinin kısa vadeli risklerden korunmak yerine, doların zayıflığı tarifeyle ilgili piyasa kargaşasının en büyük sonuçlarından biri haline geldiği için artık iki ila beş yıl sonrasını koruduğunu söyledi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.