Gebze Teknik Üniversitesi, sürdürülebilirlikte dünyanın ilk 1000 üniversitesi arasında
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Times Higher Education (THE) 2025 Etki Sıralaması’nda (Impact Rankings) 801-1000 bandında yer alarak önemli bir uluslararası başarıya imza attı. GTÜ, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde gösterdiği performansla uluslararası alanda yükselen bir sürdürülebilirlik profili çizdi.
Kocaeli
Dünya genelinde 130 ülkeden 2 bin 526 üniversitenin değerlendirildiği THE 2025 Etki Sıralaması sonuçları, bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenen Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi kapsamında açıklandı. Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'ne (SKH) katkılar baz alınarak yapılan sıralamada GTÜ, 801-1000 bandına girerek sürdürülebilirlik alanında büyük bir başarı ortaya koydu.
GTÜ, genel sıralamadaki yerinin yanı sıra, bazı tematik alanlarda gösterdiği performansla da öne çıktı. “Sanayi, Yenilik ve Altyapı” (SKH 9) ile “Sorumlu Tüketim ve Üretim” (SKH 12) kategorilerinde 101-200 bandında yer alan üniversite, “İklim Eylemi” (SKH 13) alanında 301-400, “Temiz Su ve Sanitasyon” (SKH 6) hedefinde ise 401-600 bandında sıralandı. Böylece GTÜ, bu dört kategoride dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer alma başarısı gösterdi.
“Sürdürülebilir gelecek için üniversiteler öncü”
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, THE Etki Sıralaması’nın yalnızca akademik başarıları değil, üniversitelerin topluma ve çevreye sağladığı katkıları da ölçtüğünü vurguladı. GTÜ’nün uluslararası alanda kazandığı bu tür başarıların, Türkiye’nin yükseköğretimdeki küresel rekabet gücüne de katkı sunduğunu belirten Mantar, “Bu sıralamadaki konumumuz, üniversitemizin bilimsel araştırmaları, eğitim programları ve toplumsal projeleriyle sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada etkin bir rol oynadığını kanıtlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.