Zamlı ilk faturalar geldi! 1000 TL’lik elektrik faturası 4000 TL’ye çıktı: Vatandaş inanamadı
Elektrik faturaları, yeni zamlı tarifeyle birlikte vatandaşlara ulaşmaya başladı. Fatura tutarlarındaki beklenmedik artış, birçok kişiyi şaşkına çevirdi.
Türkiye, 1 Şubat itibarıyla elektrik faturalarında yeni bir döneme girdi. Bu kapsamda, aylık 417 kWh tüketimi aşan hanelere yönelik devlet desteği kaldırıldı. Yaklaşık 1,2 milyon mesken abonesini etkileyen düzenleme sonrası ilk faturalar vatandaşlara ulaştı. Fatura tutarlarını gören birçok kişi ise büyük bir şaşkınlık yaşadı.
1000 TL olarak ödenen fatura 4 bin TL’yi aştı
Özellikle kıyı bölgelerinde yaşayan aboneler, beklediklerinden çok daha yüksek elektrik faturalarıyla karşılaştı. Artan fatura tutarları nedeniyle enerji yönetimine yönelik şikayetler de hızla yükseldi. Gazeteci Olcay Aydilek’in aktardığı bilgilere göre, Antalya’da bir abonenin daha önce 1000 TL ödediği faturanın 4 bin TL’yi aştığı, Gaziantep’te ise 950 TL olan faturanın 3700 TL’ye yükseldiği belirtildi.
"Fazla tüketenler maliyetini ödeyecek, zam yok"
Geçtiğimiz günlerde, “Devlet sübvansiyon yapıyor, bunu ne kadar yapmamız lazım bu çok önemli bir konu. Villada, yalıda oturanların enerjisini neden devlet sübvanse etsin” ifadelerini kullandı. “Asgari ücretle çalışan bir vatandaşımızın ihtiyacını devlet karşılıyor. 3 milyonluk elektrikli aracın enerjisini de devlet sübvanse etmesin” diyerek dikkat çeken bir çıkışa imza atan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik faturalarına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin şunları söylemişti:
“Yatırımcılara diyorsunuz ki serbest piyasada elektriğin maliyeti şu kadar buna güvenerek yatırım yapıyor sonra diyorsunuz ki sen enerjini şu kadar fiyattan satacaksın, bu doğru değil. Fazla tüketenler maliyetini ödeyecek, zam yok. 5 bin kilovatsaatin üstüne sübvansiyon olmaması doğru karar. Diğer türlü senin vergilerin, benim vergilerim başkasının elektrik parasını ödemiş oluyor.”
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.