Ali Koç mu, Aziz Yıldırım mı?

Fenerbahçe Kulübü, 8-9 Haziran tarihlerindeki seçimli olağan genel kurula hazırlanıyor. Ali Koç ve Aziz Yıldırım arasında yaşanacak tarihi seçim yarışı öncesinde nefesler tutuldu. Peki seçimi kim kazanır?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ali Koç mu, Aziz Yıldırım mı?

Uzun yıllar futbol maçlarını sunan ve yorumlar yapan Sözcü Gazetesi yazarı Ercan Taner, iki başkan adayı arasındaki başkanlık yarışını değerlendirdi. Kongrede yaşanabilecekler ve iki adayın başkan seçilme ihtimaline ilişkin görüşlerini paylaşan Taner, son konuşmaların kongre üyeleri açısından belirleyici olabileceğine değindi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak seçimde, 8 Haziran günü iki başkan adayı konuşmalarını gerçekleştirecek ve ardından, 9 Haziran Pazar günü oy verme ve oy sayma işlemleri yapılarak Fenerbahçe'nin yeni başkanı belirlenecek.

Ercan Taner'in, Fenerbahçe'deki tarihi seçimle ilgili yorumları, şu şekilde:

"Koç mu, Yıldırım mı, kongre üyeleri karar verecek. Biraz geriye gidelim. Bundan 1,5 ay önce sorsanız, Aziz Yıldırım seçimi kazanır diyebilirdim. Çünkü işler iyi gitmiyordu. Fenerbahçe şampiyonluk iddiasından kopmuştu. Ama her şey, Galatasaray maçının kazanılmasından sonra başladı."

Bu cümle ağzından çıktı

"O maçtan sonra da, Aziz Yıldırım'ın 'Jose Mourinho ile anlaşacağız' açıklaması dikkat çekmişti. Ben de kendi kendime diyordum ki, avantajı yakalamış durumda. Sayın Ali Koç'un, 'Bizi şampiyon yaptırmazlar' sözü, Aziz Yıldırım bunu kullanıyor. Şampiyon yaptırmayacaklarsa, niye başkan adayı oldun diyor. Ali KOç da buna karşılık, bunun söylem olduğunu vurguluyor. Ama bu cümle ağızdan çıktı. Size rakip olanlar bu cümleyi kullanır."

Ali Koç rüzgarı arkasına aldı

"Ondan sonraki dönemde Mourinho söylemi Aziz Yıldırım'dan çıkıyor. Ama Mourinho'yu Türkiye'ye getiren, sözleşmeyi imzalayan, taraftarı imza törenine davet eden Ali Koç rüzgarı arkasına aldı. Şu andaki görüntü böyle. Fakat az önce söylediğim söz, 'Bizi şampiyon yaptırmak istemiyorlar'. Bu söz kongre üyelerini ne açıdan etkiledi?"

Enteresan bir yere gidiyor

"Ali Koç'un açıklamalarına bakıldığında, Aziz Yıldırım dönemindeki borçlanmanın kulübü ne kadar zor duruma soktuğunu, bunu düzeltmek için uğraşıldığını, işlerin normale döndüğünü, Mourinho ile birlikte öyle bir takım kurulacak ki, şampiyon olur muyuz, olmaz mıyız sözünün söylenmeyeceği bir kadroyla sahaya çıkılacağını; aynı şekilde Aziz Yıldırım'ın da, 'ben şampiyon olacağım, olmazsam 1 sene sonra görevi bırakacağım' açıklamaları, enteresan bir yere götürüyor bizleri."

Geçen sezon gibi olmaz

"Şampiyonluk için yazılı kağıt bile imzalanmaz. Galatasaray 2 yıl şampiyon olmuş. Bazı futbolcularla takviye yapılırsa yine şampiyonluğa oynayabilir. Van Bronckhorst ile anlaşmış Beşiktaş, yeni bir döneme başlıyor, yeni oyuncular alacak. Teknik direktörü belli Trabzonspor, yeni oyuncular alacak. Hiçbir sezon geçen sezon ki gibi olmaz. Futbolun bu geleneğidir."

"Jose Mourinho'nun tecrübesi çok önemli. Fakat futbolda şu da önemli; iki yıl üst üste olmuş Galatasaray. Beşiktaş üç yıldız şampiyonluğa hasret ve kadro kurmak isteyecek. Bunun bir garantisi yok. Kongre üyeleri karar verecek. Başkanlar ve yöneticiler açıklamalar yaptılar. İki tarafta kuvvetli yöneticiler var. Ali Koç'un listesinde Acun Ilıcalı, Hulusi Belgü var. Aziz Yıldırım'da, Mithat Yenigün, Mahmut Uslu gibi deneyimli isimler var. Nihat Özbağı var ki, bu stadın yapılmasında çok emeği geçmiştir. Yeni stat projesini de belirtiyor Aziz Yıldırım. Ben çekişmeye doğru gidecek gibi bir hisse kapılmaya başladım."

Kongrede gerginlik olmaz

"İki taraf da iddialı. Başkanların yapacağı son konuşmalar çok önemlidir. Motive edici, vaatlerin kabul edilebilir olduğuna kim inandırırsa, seçimi o kazanacak. Şu ana kadar da o vaatler konuşuldu."

"Kulüplerimizde yapılan kongrelerde gerginlik çok fazla olmaz. Bu yüzden kongre öncesinde stres arttı, gerilim arttı, fakat taraflar itidale doğru giden cümleler kurmaya başladılar. Ben büyük problemlerin yaşanacağını hiç sanmıyorum."

Olağan Seçimli Genel Kurul rehberi

Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı nerede yapılacak?
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek.

Stadyuma girişler saat kaçta başlayacak?

Stada girişler ve giriş kartlarının dağıtımı saat 09.00 itibarıyla başlayacak. Giriş kartları her iki gün için tek giriş hakkına sahip olduğu için, üyelerin giriş kartlarını iki gün boyunca ve oy verme işlemine kadar muhafaza etmeleri gerekiyor

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısına kimler katılım sağlayabilir?
Fenerbahçe'nin Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na, geriye dönük birikmiş aidat borcu bulunmayan, 2024 yılına ait aidatını 30 Nisan 2024 saat 00.00’e kadar ödeyen ve üyelik hakları askıda bulunmayan kulüp üyeleri katılım sağlayabilir. Üyeler, kulüp üyeliği kartı, T.C. kimlik kartı, ehliyet veya pasaport ile kayıt masalarından akreditasyonlarını alarak toplantıya giriş yapabilecek

Servis hizmeti olacak mı? Servis lokasyonları nerelerde?

Kulüp üyelerine 8-9 Haziran Cumartesi- Pazar günü servis imkânı sunulacak. Şişli Cevahir AVM önü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu Ataşehir ve Caddebostan Migros önünden ring seferleri düzenlenecek.

Cumartesi günü servis saatleri: 
Şişli Cevahir AVM önü saat 07.00 itibarıyla,
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu Ataşehir,
Caddebostan Migros önü,
Kadıköy Rıhtım Otel önü ise saat 08.00 itibarıyla başlayacaktır.
Tüm lokasyonlarda yarım saat aralıklarla ring seferleri düzenlenecektir.

Pazar günü servis saatleri: 

Şişli Cevahir AVM önü,
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu Ataşehir,
Caddebostan Migros önü,
Kadıköy Rıhtım Otel önünden saat 08.00 itibarıyla başlayacaktır.
Tüm lokasyonlarda yarım saat aralıklarla ring seferleri düzenlenecektir.

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na nereden ve nasıl giriş yapılacak?
Fenerium Tribünü'nde bulunan avludan kartları alan üyeler daha sonra Fenerium Alt ve Üst tribünlere yönlendirilecek. Genel Kurula giriş, oy kullanma süreçleri ve diğer tüm detaylar video rehber ile üyelerin bilgisine sunulacak. 

Misafir girişleri mümkün olacak mı?

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na misafir kabul edilmeyecek. Yalnızca 12 yaş altı çocukların misafir statüsünde giriş yapmalarına imkân tanınacak.

Engelli üyelerin girişi nasıl olacak?

Fenerium Tribünü tarafında yer alan 19 numaralı kapıdan refakatçi eşliğinde giriş yapabileceklerdir.

Yardım gereksinimi olan ileri yaştaki üyelerin girişi nasıl olacak?
Katılım sağlayan, yardım gereksinimi olan ileri yaştaki üyeler, Fenerium Tribünü'&nde bulunan B1-B2-B3 numaralı kapılardan giriş yaparak yürüyen merdivenleri kullanabilirler. Fenerium Alt Tribünü “I” Blokta kendilerine özel yer tahsis edilecek ve gerekli yönlendirme yapılacak.

Otopark kullanımı olacak mı?

Kenan Evren Lisesi Otoparkı ve Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Dereağzı Otoparkı imkân ve limitler ölçüsünde kullanıma açılacaktır.

İkram servisi olacak mı?

Genel Kurulun ilk günü olan 8 Haziran Cumartesi günü üyelere ücretsiz ikramda bulunulacak. Ayrıca tribünlerdeki tüm büfeler her iki günde de ücretli olarak hizmet verecek.

Oy kullanmada dikkat edilecek hususlar

Giriş masaları ve sandıklardaki yoğunluğu azaltmak için üyelerin telefonlarına gelen sms’te yer alan masa ve sıra numarasını görevlilere bildirmesi gerekiyor. 

Üyeler soy isimlerine göre sıralanmış ve kendilerine SMS ile bildirilen masadan kartını alacak ve aynı numaralı sandıkta oyunu kullanacak.
Oy kullanmak için sandık başına gidildiğinde, sandık heyeti iki zarf verecek. Bu zarflar “Kulüp Başkan ve Yönetim Kurulu” ile “Kurullar” isimli farklı renklerdeki iki zarf olacak. Oy pusulaları bu zarflara konularak oy kullanma işlemi yapılacak.

Oy Kullanırken oy zarfı ile birlikte giriş kartları da sandığa atılacaktır. Oy kullanıldıktan sonra sandık listesine imza atarak kimliğinizi teslim alabilirsiniz.

Vekâleten oy kullanmak mümkün değildir.

Ali Koç’un listesi

Başkan: Ali Koç
Yönetim Kurulu (Asil): Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Erol Bilecik, Hüseyin Bozkurt, Mehmet Salih Dereli, Esin Güral Argat, Acun Ilıcalı, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Ketenci, Burak Çağlan Kızılhan, Acar Sertaç Komsuoğlu, Sait Ergun Özen, Fethi Pekin, Mustafa Hakan Safi
Yönetim Kurulu (Yedek): Ali Alper Alpoğlu, Selma Altay Rodopman, Mustafa Kemal Danabaş, Eren Ali Dişli, Özgür Özaktaç, Cenk Öztanık, Rıfat Perahya
Denetim Kurulu (Asil): Mehmet Vodina, Selda Leventci, Reha Semih Bedizel, Ahmet Kıvanç Turancı, Hulusi Kesgin
Denetim Kurulu (Yedek): Dilek Kanlı, Murat Zekeriya Ünlü, Haluk Bilen
Disiplin Kurulu (Asil): Cafer Tayyar Başaran, Hüdaverd Aksen, Haluk Can Özel, Aydın Güler, Mustafa Turan, Cenk Küçük, Reşit Selim Keki
Disiplin Kurulu (Yedek): Muharrem Murat Bayram, Gamze Ersöyler, Muammer Eylem Menekşe, Anıl Emre
Sicil Kurulu (Asil): Esra Öztürk Çilingir, Fahrettin Çekmeceligil, Feyza Özarca, Sevim Öztaşkın, Abdullah İnanç Duman
Sicil Kurulu (Yedek): Taner Oruğ, Hulusi Acar, Sezai Seçkin Durahim
Balotaj Kurulu (Asil): İnci Ceyda Teomanlı, Muazzez Handan Özkan, Haluk Güvener, Levent Mehmet Bilgin, Tolga Saygılı, Serhan İren, Mert Sayın, Fikret Mulhan, Semih Burç Bayülken
Balotaj Kurulu (Yedek): İsmail Hakkı Ergüzel, Murat Kaya, Serkan Ertunç Akkirman, Fikret Aşkın Bedük, Cenk Bilsel
Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu (Asil): Selman Arınç, Ahmet Mesut Köseoğlu, Alp Akbostancı, Arcan Bayraktaroğlu, Recai Cihan Ayger
Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu (Yedek): Fatma Yaşar Korkulu, Neşet Özgen, Bilal Acar Yıldız

Aziz Yıldırım’ın listesi

Başkan: Aziz Yıldırım
Yönetim Kurulu (Asil): Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Emre Topbaş
Yönetim Kurulu (Yedek): Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın
Denetim Kurulu (Asil): Doğan Yeşin, Sadettin Nalbantoğlu, Ali Ferhat Ağmış, Turgut Tuncer, Aydın Yılmaz
Denetim Kurulu (Yedek): Erhan Kökçay, Yasemin Önenç
Disiplin Kurulu (Asil): Cengiz Köksal, Zuhal Bereket Baş, Zeki Çalışkan, Serkan İçtem, Fesih Delidere, Ahmet Gürel, Adil Erkoç
Disiplin Kurulu (Yedek): İlyas Bulcay, Fevzi Oğuz Elkatip, Cemal Kamışoğlu, Musap Geylani Kadayıfçıoğlu
Sicil Kurulu (Asil): Mahmut Alkım Pınar, Hasan Kerim Paker, Gökhan Berker, Baki Levent Mandabaş, Murat Aydın
Sicil Kurulu (Yedek): Zeki Sever, Mehmet Kaan Han, Derya Aldırmaz
Balotaj Kurulu (Asil): Tayfun Köksal, Yalçın Karatoy, Yahya Uğur, Zeynep Deniz Doğan, Harun Ata, Hasan Murat Avcı, Ayhan Balıkçı, Adil Coşkun, Gürol Baroncelli Sağıroğlu
Balotaj Kurulu (Yedek): Onur Keskin, Gökhan Aydın, Muharrem Kaya, Salim Kain, Fatih Yılmaz
Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu (Asil): Rafet Sertaç Kayserilioğlu, Zehra Ceylan Kabadayıoğlu, Ahmet Hilmi Hacaloğlu, Zühre Akgün, Halit Üstüner
Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu (Yedek): Ayşe Yonca Baltaoğlu, Burak Yiğit Aydın, Adem Kılıççı

 

Spor