En çok yoksullaşan 3 ülke açıklandı
AB istatistiklerine göre kadınlar ve genç yetişkinler, daha yüksek yoksulluk veya sosyal dışlanma riskiyle karşıya.

En az 11 AB ülkesinde son üç yılda yoksulluk oranlarında artış kaydedildi.
Eurostat'ın son verilerine göre 2024 yılında Avrupa Birliği vatandaşlarının beşte birinden fazlası yoksulluk ya da sosyal dışlanma riski altında.
Bulgaristan yüzde 30,3 ile birinci sırada yer alırken, Romanya yüzde 27,9 ile ikinciliği aldı. Üçüncü ülke ise yüzde yüzde 26,9 oranıyla Yunanistan.
NTV'nin aktardığına göre, 1996'dan bu yana yoksulluk oranının en yüksek seviyesine ulaştığı Fransa da endişe verici rakamlar kaydetti.
Emekliler daha az etkilendi
Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü'ne (INSEE) göre bu oran 2022'de yüze 14,4 iken 2023'te yüzde 15,4'e yükseldi.
Fransa'da yoksulluk oranındaki artıştan en çok tek ebeveynli aileler ve çocuklar etkilenirken, emekliler daha az etkilendi.
2023 yılında, İtalya'da en az bir yabancı uyruklu üyesi bulunan ailelerin yüzde 30,4'ü yoksulluk riski altındayken, bu oran sadece İtalyan vatandaşlarından oluşan aileler için çok daha düşük: Yüzde 6,3.
En çok kimler etkilendi?
2024 yılında kadınlar, 18-24 yaş arası gençler, düşük eğitim seviyesine sahip bireyler ve işsizler, AB nüfusu içindeki diğer sosyal gruplara kıyasla ortalama olarak daha fazla yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altındaydı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.