20 Mart 2024 güncel altın satış fiyatları: Gram altın bugün ne kadar?

Altın fiyatları, yatay bir seyirde hareket ederken; Fed'den gelecek mesajlarla oynaklıklar yaşanabilir. Peki, gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 20 Mart çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
20 Mart 2024 güncel altın satış fiyatları: Gram altın bugün ne kadar?

Altının ons fiyatı, dolar endeksindeki yükselişle dün günü değer kaybıyla tamamlarken; kritik günde yatay seyirde hareket ediyor. Küresel piyasalar bugün haftanın en önemli gündemlerinden biri olan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını ve para politikasına yönelik vereceği ipuçlarını takip edecek. Karar, Türkiye saati ile 21.00'de açıklanacak. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell'ın 21.30'da gerçekleştirmesi planlanan basın toplantısı da yakından izlenecek.

Fed'in politika faizini sabit bırakması beklenirken, faiz indirimlerinin zamanlaması ve sayısıyla ilgili gelecek mesajlar piyasalarda oynaklıklar yaratabilir.

Bankanın yayımlayacağı "nokta grafiği" ve ekonomiye ilişkin tahminlerinde bu sinyallerin bulunabileceğine işaret eden analistler, Powell'ın açıklamalarındaki satır aralarının da ilk faiz indiriminin ne zaman başlayacağına ilişkin tahminler açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Ons altın saat 18.25 itibarıyla yüzde 0,04 kayıpla 2156 dolarda hareket ediyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2170 ve 2190 dolar direnç, 2150 ve 2130 dolar destek bölgesi olarak öne çıkıyor.

Gram altın fiyatı ise aynı dakikalarda, yüzde 0,04 primle 2245 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 765 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 310 liradan satılıyor.

Dün, yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışın hemen altında 2 bin 244 liradan tamamlamıştı.