CHP, 2 kanun ve 4 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin iptalini istedi
CHP, 2 kanun ile 4 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partililerle Yüksek Mahkemeye yaptıkları başvurunun ardından açıklamada bulundu.
Günaydın, Anayasa Mahkemesinin 63. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Yüksek Mahkemeyi anayasayı koruma konusunda etkin çalışmaya davet etti.
Mahkemeye 2 yasa ve 4 Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için başvuru yaptıklarını belirten Günaydın, şunları kaydetti:
"Türkiye Adalet Akademisi Kanunu'nda personelin Adalet Akademisi Başkanının talebi üzerine Adalet Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarına atanabilmesi ve ayrıca öğretim hizmetlerinden faydalanabilecek personelin kapsamının belirsiz olması konusunu Anayasa Mahkemesine taşıdık. Aynı zamanda TÜBİTAK Kanunu ile ilgili ticaret mallarının alımına, satılmasına ilişkin kurallara aykırı hareket edenler hakkında öngörülen suç ve cezaların belirsiz olması, ayrıca TÜBİTAK'ta görevlendirilen kişilere ödenecek ücretin kanuni ölçüt olmaksızın yönetim kurulunca belirlenmesi ve yine KOSGEB Başkanlığının gerçek ve tüzel kişilerden kişisel verilerin korunmasına yönelik güvence olmaksızın bilgi talep edebilmesini AYM'ye taşımış bulunuyoruz."
Gökhan Günaydın, 179, 180, 181 ve 182 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin de yürürlüğünün durdurulması ve iptalini istediklerini söyledi.
Daha önce de birçok iptal başvurusunda bulunduklarını belirten Günaydın, AYM'nin bunları nihayete erdirmesini talep ederek, CHP olarak vatandaşın anayasal haklarını ve kamu düzenini korumayı, bireysel hak ve özgürlüklerin peşinde olmayı sürdüreceklerini bildirdi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.