Adana Lezzet Festivali bu sene göze hitap ediyor

Selçuk ALTUN
Selçuk ALTUN Adana Notları

Pandeminin etkisiyle birçok organizasyon iptal edilirken, bazıları da dijital ortama taşındı. Bunlardan biri de Adana Lezzet Festivali. Adana Valiliği, koronavirüs salgını nedeniyle festivali dijital olarak gerçekleştirmeye karar verdi. Dördüncü kez organize edilen festival “Türkiye’nin ilk dijital lezzet festivali” olarak bugün saat 16:45’te mangal ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Sınırlı katılımla festivalin sembolik açılışı gerçekleştirilecek, diğer tüm etkinlikler COVID-19 tedbirleri çerçevesinde yapılacak. Üç gün sürecek ve 11 Ekim Pazar günü son bulacak. Kente özgü yemeklerin hazırlanmasının yanı sıra tarihi, turistik mekanlarda konser ve kültürel etkinliklerin de gerçekleştirileceği festivalin teması ise “İlham Veren Tüm Renkleriyle Adana” olarak belirlendi.

Şahsen ben, “lezzet festivali ekrandan olmaz, tadını, kokusunu almak lazım” diyenlerdenim. Fakat öyle bir dönemden geçiyoruz ki, olmaz dediğimiz pek çok şeyin tam ortasında bulduk kendimizi. Lezzet festivalinin de dijitalini bu üç gün boyunca hep beraber deneyimleyeceğiz. Dijital festivalin odak noktası yine Adana mutfağı olurken, Adana’da iz bırakmış farklı kültürlerin lezzetleri festival kapsamında ön plana çıkarılacak. Gastroshow'lar, yemek atölyeleri, söyleşiler, konserlerin hepsi Adana Lezzet Festivali web sitesi, Youtube kanalı ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Bilindiği üzere festival, gelenekselleşmesi için her yıl düzenli olarak yapılıyor. O nedenle 3 yıl art arda yapılan festivalin bu yıl dijitalden yapılması, hiç yapılmamasından daha iyidir. Festivale ara vermek yerine organizasyonu dijital ortama taşımak, iyi bir fikir. Ayrıca, madem festivali tanıtım için yapıyoruz, belki bugünün şartları daha geniş kitlelere ulaşmak için bir fırsat olur. Geçen üç yıl içinde kentte yapılan festivale yaklaşık 300 bin kişi katılmıştı. Herkesin ekran karşısında olduğu bu dönemde, tüm kitle iletişim araçları kullanılarak Adana’nın tarihi, kültürel, gastronomi değerlerini tüm dünyaya tanıtmak için bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirileceğini ümit ediyorum.

Her ne kadar festival dijitalden olsa da yine sembolik olarak sahne, platform kurulacak. Programlar bu alanlarda gerçekleştirilecek. Ancak vatandaşlar pandemi sebebiyle bu alanlara giremeyecek. Yine birçok ünlü şef, festival kapsamında ağırlanacak, birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapılacak, ancak geçen senelerden tek farkı, bu sene maalesef alanlarda sergilenen toplu yemek görüntüleri olamayacak.

Belki damak lezzeti açısından çok fazla kişiye ulaşamayacak ama festival görsel açıdan oldukça zengin. Bir sonrakini eski normalimizde gerçekleştirmek ise hepimizin dileği.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
BES’te hedef 1 trilyon 06 Aralık 2023