Petrol fiyatlarında kayıp telafi çabası

Petrol fiyatlarında dün hızlanan sert kayıpların ardından bugün toparlanma çabası var. Dün 88 doların altına inen petrol fiyatları dünkü keskin kayıplarının bir kısmını geri alsa da şubat ayından beri ilk kez varil başına 90 doların altında. Brent petrol 88.6 ve ABD ham petrol 82.6 dolar seviyesindeler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Petrol fiyatlarında kayıp telafi çabası

Brent petrolün varil fiyatı, artan resesyon endişelerinin talep görünümünü olumsuz etkilemesiyle uluslararası piyasalarda dün 87,3 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Brent petrolün varil fiyatı, dün akşam yüzde 5'in üzerinde düşüşle 87,8 dolara kadar indi. Böylece Brent petrolün varil fiyatı 8 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Petrol fiyatlarında dün hızlanan sert kayıpların ardından bugün toparlanma çabası var. Yüzde 1'e yakın değer artışı görülürken; Brent petrol 88.6 ve ABD ham petrol 82.6 dolar seviyesindeler.

Küresel piyasalarda, enerji krizi ve resesyon endişelerinin yanı sıra ABD başta olmak üzere merkez bankalarının sıkılaştırıcı tedbirlere devam edeceği beklentileriyle petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi devam ediyor.

Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz arzının tamamen durmasının Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığını daha da artırdığı kaydedildi.

Ayrıca, Çin'deki COVID-19 salgını karşısında alınan tedbirlerin de talebi baskılayacağı endişeleri fiyatlardaki düşüşe destek oluşturuyor.

Bu arada ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonu düşürmek için "ne kadar sürerse sürsün" mücadele edeceklerini belirterek, politika faizinin daha da artmasının gerekeceğini ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir