Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB üç büyük projeyle büyümeyi sürdürecek
1985’te kurulan kooperatiften organize sanayi bölgesine dönüşen Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB, ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Başkan Murat Çağlar, bölgede 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayan 112 işletmenin 500 milyon dolarlık üretim yaptığını açıklarken yeni dönemde üç büyük proje ile bölgedeki gelişimin süreceğini belirtti.
ALİ ŞAHİN/BURSA
Daha önce yapılan genel kurulları Tasfiye Halinde S.S. Deri Sanayicileri Toplu İşyeri Kooperatifi olarak gerçekleştirilen ve kuruluşu 1985 yılına dayanan Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Daha önce seçilen yönetimler ile OSB Müteşebbis Heyeti oluşturulan bölgede mevcut yönetimin verdiği 30 adet işyeri açma ruhsatı ile %50 oranı geçilerek kanun ve yönetmelik gereği Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB ilk genel kurulunu yapma hakkını kazanmış oldu.
Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB İdari Binası’nda gerçekleşen 1. Genel Kurula yapı kullanma izin belgesi olan 98 kuruluşun 33’ü katılarak gerekli çoğunluğu sağladı. Genel kurulda ilk olarak Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB ana sözleşmesi oy birliği ile kabul edildi. Müteşebbis Heyetle devam edilmesi kararının da oybirliği ile kabul edilmesinden sonra 4 yıl boyunca Müteşebbis Heyet’te yer alacak 9 asıl, 9 yedek üye seçildi.
“Katma değeri yüksek üretim yapıyoruz”
Seçimin ardından konuşan Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB Başkanı Murat Çağlar, “Aslında bu hikaye 40 yıl önce 1985 yılında Toplu İş Yeri Kooperatifinin kurulmasıyla başlayıp bugüne kadar gelmektedir. Tahtakale, Soğanlı Köy ve Badırga yolculuğunda bir çok büyüğümüzün meslektaşımızın emeklerini anmadan geçemeyiz. Bakanlık, üniversite ve sanayi iş birliği ile planlanan ve Sanayi Bakanlığımızın kredi destekleri hayata geçirilen bölgemizde günümüzde faaliyette bulunan 112 işletmede yaklaşık 3 bin 500 kişi istihdam sağlanmış olup ve toplam 500 milyon dolarlık bir üretim yapılmakta. Kişi başı üretim değerine ya da kilogram değerine bakıldığında katma değeri çok yüksek bir üretim yapıldığı görülüyor. Çünkü son dönemlerde bölgede kurulan deri fabrikaları gerek kapasiteleri gerekse dünyada mevcut olan en yüksek teknolojiye dayalı olarak kurulmuş olmaları bölgenin üretim gücünü çok yükseklere taşıdı” dedi.
“Bölgenin güçlenmesi için 3 proje hazır”
Bölgenin Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın ise üçüncü büyük ham deri işleme kapasitesine ulaştığını belirten Çağlar, “Günlük 20 bin adet büyük baş deri işleme kapasitesi yani sekiz saatlik bir mesai süresinde her bir buçuk saniyede bir büyük baş deri işleme kapasitesi ile bölgemiz Türk deri sanayinin lokomotifi haline geldi.
2019 yılında ise bölgenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın onayı ile Karma sektörleri açılması bölgenin gelişimine ivme kazandırdı. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren İtfaiye İstasyonu, Jandarma Karakolu, fiber optik şebeke bağlantısı, kombi vidanjör gibi birçok teknik araç ve ekipman alarak hizmet kalitemizi arttırdık. Bölgenin idari ve teknik yapısını güçlendirdik, daha da güçlendirmeye devam ediyoruz. Bölgemizin çok daha güçlü bir hale gelmesi ve gelişmesine ivme kazandırmak üzere önümüzde üç büyük proje bulunuyor. Birincisi, Atıksu arıtma tesisi kapasite artışı ve teknoloji revizyonu projemiz, ikincisi 4 MW’lık Yüzer Güneş Enerjisi Santrali projemiz, üçüncü projemiz ise bölgemizin genişleme sahasının bir an önce hayata geçirilerek yeni yatırımlar ile bölgemizin büyümesini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.