Edirne'de çeltik üreticileri hasat mesaisinde
Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de çiftçiler, hasada başlamanın heyecanını yaşıyor.
Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de çiftçiler, hasada başlamanın heyecanını yaşıyor.
Türkiye'deki çeltik üretiminin yüzde 44'ünün 500 bin dekarlık alanda gerçekleştiği Edirne'de çiftçilerin 4 aylık ürün hasreti sona erdi.Tavalarındaki suyun kurutulmasıyla biçim için araziye giren biçerdöverler, çamurlu zeminde zorlu mesai gerçekleştiriyor.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, AA muhabirine, Edirne'de çeltik hasadının hafta başı itibarıyla başladığını söyledi.Çeltik tarlalarındaki görüntünün üreticinin beklentisini artırdığını belirten Arabacı, "Çeltikler görüntü itibarıyla güzel ancak rekolteyle ilgili konuşmak için çok erken. Tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli bir hasat diliyorum." dedi.
"Devletten iyi fiyat bekliyoruz"
Üyüklütatar köyünden çiftçi Ahmet Kara da köylerindeki hasadın güzel başladığını dile getirdi.Yetiştirdikleri çeltiği hasat ederek emeklerinin karşılığını almak istediklerini ifade eden Kara, "Çeltik suda yetişse de yağmur suyuna da ihtiyacı var. Bu yıl yeterli yağmur yağmadı. Verimde biraz düşüş göreceğiz gibi geliyor. Bundan iyisi can sağlığı. Devletten iyi fiyat bekliyoruz." diye konuştu.
Değirmenyeni köyünden Sami Bozkoç da mayıs ayı başında ektikleri çeltiği 4 aylık emeğin ardından hasat ettiklerini söyledi.Son 20 günü kuraklık nedeniyle endişeli geçirdiklerini belirten Bozkoç, "Tunca Nehri'ndeki debi düşüklüğünden dolayı 10 gün zahmet çektik ama bugüne şükürler olsun malımız olgunlaştı. Köyümüzde hasat başladı. İnşallah fiyatlarımız iyi olur, herkes emeğinin karşılığını alır." dedi.
Edirne'de çeltik hasadının yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.