Gaziantep hizmet ticareti yatırımları için harekete geçti

Gaziantep, Ticaret Bakanlığı ve Gaziantep Ticaret Odası, işbirliğiyle gerçekleştirilen Hizmet İhracatları Desteği Semineri’ne ev sahipliği yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Gaziantep hizmet ticareti yatırımları için harekete geçti

TUBA CANPOLAT/GAZİANTEP

Fuarcılık, lojistik ve bilişim sektörlerine yönelik ihracat desteklerinin gündeme alındığı Hizmet İhracatları Desteği Semineri’nde konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım; “Gaziantep’in ihracat profili mal ticaretine odaklanmıştır. Oysa günümüz küresel ekonomisinde sadece mal ticareti yeterli değildir” dedi.

2023’te hizmet sektöründe 53,6 milyar dolar ihracat gerçekleşti

Yıllara göre gerçekleşen verileri aktaran Yıldırım; “2023 yılı hizmet ihracatımız Ocak - Temmuz döneminde 53,6 milyar dolar, ithalatımız ise 25,7 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Gaziantep coğrafi konumu, dinamik nüfusu, güçlü sanayi altyapısı ve kültürel zenginlikleriyle Türkiye’nin önemli bir yerel ekonomik oyuncusu, güçlü bir ihracat aktörüdür. Ama biliyoruz ki Gaziantep’in ihracat profili mal ticaretine odaklanmıştır. Oysa günümüz küresel ekonomisinde sadece mal ticareti yeterli değildir” şeklinde konuştu.

“Gaziantep’e daha fazla teşvik vermek istiyoruz”

Toplantıya katılan Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Karataş ise konuşmasında Gaziantep’in daha fazla teşvik alması için çalıştıklarını söyledi. Karataş; “13 hizmet sektöründe destekler vermek için 2021 yılından bu yana çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 2023 yılı için 2.45 milyar dolar bütçemiz var ancak Gaziantep’e yalnızca 1.7 milyon ödedik. Bu kentin potansiyelinin farkındayız ve teşviklerle daha fazla işbirliği içinde olmayı amaçlıyoruz” dedi.