MÜSİAD Adana Başkanı seçildi, görevine deprem mesaisi ile başladı

Geçtiğimiz 24 Ocak’ta MÜSİAD Adana Başkanlığına seçilen Ömer Tekdemir, göreve gelir gelmez yaşanan deprem felaketleri nedeniyle, mesaisinin büyük bölümünü bu konuya ayırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
MÜSİAD Adana Başkanı seçildi, görevine deprem mesaisi ile başladı

Eray ŞEN

ADANA - Deprem yardımlarında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) bölge koordinatörü olarak atanan Tekdemir, EKONOMİ’ye yaptığı açıklamada, depremde yaptıkları çalışmaları anlattı. Tekdemir, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ın il ve ilçe merkezlerinde lojistik üsler oluşturduklarını, yaklaşık 4 bin tır yardım malzemesini depremzedelere ulaştırdıklarını, üyelerine ait binlerce iş makinesinin de bölgeye sevk edildiğini anlattı.

MÜSİAD ve üyelerinin yaptığı bu yardımların gıda, su, giyecek, ilaç, jeneratör, hijyen ürünleri gibi malzemelerden oluştuğunu ifade eden Tekdemir, “ Adana, kısmi hasar gördüğü, diğer bölgelere göre kendini idare edebilecek pozisyonda olduğu için diğer deprem bölgelerinin lojistiği, koordinasyonu ve yönetimi buradan yapıldı. Dışarıdan gelen misafirlerimizi de Adana’daki hava limanı üzerinden yönettik. Hem MÜSİAD’ın yardımlarını organize ettik, hem yurt dışından gelen yardım kuruluşlarını, Adana havalimanına inmelerinden dolayı, özellikle ilk hafta buradan yönlendirdik, sonra  Hatay’ın havalimanı aktif hale geldi” dedi.

“Elbistan’da konteynır kent, Defne’de sahra hastanesi”

Hatay ve İskenderun ile Kahramanmaraş’ta MÜSİAD’ın aşevlerinin hizmet vermeye devam ettiğini söyleyen Tekdemir, “Elbistan’da toplam 2 bin konteynırlık, yaklaşık 8 bin kişinin kalabileceği bir merkez oluşturuyoruz, altyapıları bitti, kısmi yerleşmeler başladı. Bu ayın sonuna kadar tamamı devreye girmiş olacak. Ayrıca Hatay merkez Defne bölgesinde MÜSİAD Almanya üyelerinin organize ettiği bir sahra hastanesi kuruldu ve hizmet vermeye devam ediyor” bilgisini verdi.

“Öncelikle sanayi altyapısı aktif hale getirilmeli”

Bundan sonraki süreçte, bölgede öncelikle sanayi altyapısının aktif hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Tekdemir, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özellikle sanayide çalışacak insanların yaşam alanları oluşturulursa, sonuç elde etme şansı olabilir. Dışarıya giden insanlar oralarda iş bulur ve çalışmaya başlarsa geri getirmek zor olabilir. Aynı zamanda okullar ve sağlık hizmetlerinin hayata geçirilmesi gerekiyor.

Sonuçta insanların hayatını idame ettirebilmesi için bölgede iş imkanlarının oluşması, bununla beraber yaşam alanlarının altyapısının oluşturulması çok önemli. Temiz su, gıda, elektrik ihtiyaçları sağlanmalı. Bunlar için molozların kaldırılması beklenirse bir yıldan uzun süre gerekebilir. Bu nedenle molozların dışında kısmi yerleşim alanları oluşturulması düşünülebilir.”

“Adana’nın kalkınması için sinerji yaratmak istiyoruz”

MÜSİAD Adana Başkanlığına yeni geldiği dönemde deprem gibi bir olay olması nedeniyle üzüldüklerini, depremzedelere yardımcı olmak için seferber olduklarını söyleyen Tekdemir, ilin genel ekonomisiyle ilgili plan ve hedeflerine değindi. Görev suresince Adana’da yaratabilecekleri sinerjiye odaklanmayı, kalkınma için farkındalık oluşturmayı istediklerini vurgulayan Tekdemir, “Adana jeopolitik yapısı, sanayi ve tarım üssü olması gibi nedenlerle yüksek potansiyel taşıyor, büyümeye çok hazır, müsait bir pozisyonda. SİAD gruplarını, sivil toplumu bir araya getirebilmeyi, özellikle valiliğin ve belediyenin desteğini alarak farkındalık yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Şehirler