Tokat’ta üreticilere yerli, tohumluk patates dağıtıldı

Tokat Valiliği İl Özel İdaresi destekli projeler kapsamında Tokatlı üreticilere tohumluk patates dağıtıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Tokat’ta üreticilere yerli, tohumluk patates dağıtıldı

TOKAT/EKONOMİ

Tokat Valiliği İl Özel İdaresi destekli projeler kapsamında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından “Tohumluk Patates Dağıtımı” töreni gerçekleştirildi. Reşadiye Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törene Reşadiye Kaymakamı Ahmet Tan, Tokat Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi, Tokat Tarım İl Müdürü Orhan Şahin, Reşadiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Oğuzhan Sönmez ve üreticiler katıldı. Açılış konuşmaları sonrasında üreticilere tohumluk patates dağıtımı gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Proje yürütücüsü Doç. Dr. Yasin Bedrettin Karan yapmış olduğu konuşmada proje ile ilgili bilgiler aktardı. Karan, patatesin ana vatanı ve tarihçesinden bahsederek patatesin insan sağlığı için önemine değindi. Patates yetiştiriciliğinde tohumluk üretiminin önemine değinen Karan dağıtılan tohumluk çeşidinin milli ve yerli çeşit olduğunu ifade etti.

“Tokat tarımına önemli katkılar sağlayacak”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit yapmış olduğu konuşmada Üniversite olarak Tokat tarımına önemli katkılar sağlandığını ifade ederek onlarca projenin devam ettiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın tarımsal üretime ve üreticiye dokunan projelerin desteklenmesine vermiş olduğu önemden bahseden Koçyiğit, bu anlamda birçok projenin desteklendiğini belirtti. Koçyiğit, projelerin desteklenmesinde Valilik, Belediye ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün katkılarına değinerek teşekkür etti. Tarımsal üretim ve gıda güvenliğinin önemine de değinen Koçyiğit kaliteli tohum üretiminin kaliteli ürünün yetişmesini sağlayacağını ifade etti.