'Yeni OSB Samsun’un ihracatına katkı sağlayacak'

Samsun Yeni OSB'nin 2 milyon metrekareye yakın yer tahsisi olduğunu ifade eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun Yeni OSB'de yüksek teknoloji üreten, ihracata dayalı, savunma sanayii içeren, katma değeri yüksek ürünler üreten, yeşil OSB konseptine uygun, güneş enerji sistemleri ile desteklenen yatırımlara tahsis edilmesini hedefliyoruz” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
'Yeni OSB Samsun’un ihracatına katkı sağlayacak'

MÜBERRA TAŞÇI/SAMSUN

Samsun Yeni OSB'nin yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, savunma sanayi içeren seçkin yatırımlara tahsis edilmesini hedeflediklerini dile getiren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun Yeni OSB'de yüksek teknoloji üreten, ihracata dayalı, savunma sanayii içeren, katma değeri yüksek ürünler üreten, yeşil OSB konseptine uygun, güneş enerji sistemleri ile desteklenen yatırımlara tahsis edilmesini hedefliyoruz. Yeni OSB’nin, projelerinin titizlikle planlanmış alt ve üstyapısı, eksiksiz sosyal ve teknik donatı alanları, her yönüyle çevreci konsepti ve konumu başta olmak üzere pek çok özelliğiyle Türkiye’nin en modern ve örnek OSB’lerinden biri olacak” diye konuştu.

Samsun Yeni OSB stratejik bir konuma sahip

Başkan Murzioğlu, Samsun’un 8 Organize Sanayi Bölgesi ile bölgenin sanayi kenti konumunda olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’la birlikte büyük ivme kazanan Yeni Organize Sanayi Bölgesinin yakın zamanda faaliyete geçmesiyle birlikte sanayi üretimimiz iki katına çıkacak, Samsun’da üretilmiştir ibaresiyle katma değeri yüksek ürünler üretilecek. Samsun Yeni OSB, Tekkeköy sınırları içerisinde 260 hektar alanda oluşturulan Samsun Limanına 16, havalimanına altı, devlet karayoluna bir, demiryoluna 15 ve Lojistik Merkez Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezine de iki kilometre mesafede konumlanıyor. Samsun Yeni OSB'de yüksek teknoloji üreten, ihracata dayalı, savunma sanayii içeren, katma değeri yüksek ürünler üreten, yeşil OSB konseptine uygun, güneş enerji sistemleri ile desteklenen yatırımlara tahsis edilmesini hedefliyoruz. Bölgenin altyapı, yatırımcıya tahsis ve akabinde üst yapı işlerini muhtemelen eşzamanlı olarak yürüteceğiz.”