KARDEMİR yılda 200 bin demir yolu tekeri üretecek
Fabrika tarafından yayımlanan faaliyet raporunda yer alan yönetim kurulu açıklamasında, Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), yılda 200 bin demir yolu tekeri üreteceği bildirildi.

KARDEMİR’den yapılan açıklamada: "Almanya, Avusturya, Polonya, Slovakya, Bulgaristan, Fransa gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, teker üretim kapasitemizin büyük bölümünün ihraç edileceği hedef pazarlarımız arasında yer alıyor" denildi. Fabrika tarafından yayımlanan faaliyet raporunda yer alan yönetim kurulu açıklamasında, şirketin geçen yıl 2 milyon 305 bin ton sıvı çelik üretimi, 2 milyon 184 bin ton nihai ürün üretimi, 2 milyon 243 bin ton nihai ürün satışı gerçekleştirdiği belirtildi.
Satış gelirlerinin 5 milyar 583 milyon liradan 6 milyar 76 milyon liraya ulaştığı kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Şirketimiz bu zorlu dönemde yüzde 11 FAVÖK marjı sağlamış ve 2019 yılı 548 milyon lira brüt kârlılık, 80,6 milyon lira net karlılıkla kapatılmıştır. Bu dinamik yapı içerisinde yönetim stratejimizin temelini şirketimizi 3.5 milyon tonluk üretim hedefine ulaştıracak yatırımların tamamlanması, katma değeri yüksek ürün çeşitliliğimizle birlikte hizmet kalitesi ve verimliliklerimizin artırılması, sıkı maliyet kontrolü, çevre ve insan odaklı yaklaşımla sürdürülebilir bir büyüme oluşturacaktır."
Sıvı çelik üretimini yıllık 3.5 milyon tona çıkarmayı hedefliyor
Faaliyet raporunda yer alan açıklamada ise Türkiye'de ham çelik üretiminin geçen yıl yüzde 9.6 azalarak 33.7 milyon ton seviyesinde gerçekleştiği ve Türkiye'nin küresel ham çelik üretiminde dünyada 8'inci sıradakini yerini koruduğu bildirildi. KARDEMİR'in toplam sıvı çelik üretimini yıllık 3.5 milyon ton seviyesine çıkarmayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "KARDEMİR yaklaşık 50 bin kişinin ekonomik hayatını doğrudan etkilemekte, yeni ürünler geliştirmek ve sektördeki rekabet gücünü artırmak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kapsamda, 2019 yılında ithalat ile karşılanan katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirme çalışmalarına ağırlık verilmiştir. Şirketimiz bünyesinde özellikle ülkemizde üretimi bulunmayan otomotiv, savunma ve demir yolu sanayileri tarafından kullanılan yüksek katma değere sahip yeni ürünlerin üretimi ve geliştirilmesi için önemli adımlar atılmıştır."
Son 10 yılda 314 bin ton demir yolu rayı ihracatı gerçekleştirdi
Fabrikanın Cumhurbaşkanın talimatıyla ray üretimine başladığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "KARDEMİR çelik kollarıyla Anadolu'yu kucaklamaya devam ediyor. KARDEMİR, sadece ülkemizin ihtiyacını karşılamakla kalmamış, son 10 yılda dünya pazarlarına yaklaşık 314 bin ton demir yolu rayı ihracatı gerçekleştirerek, ülkemize yaklaşık 240 milyon Euro değerinde döviz girdisi de sağlamıştır. Şirketimiz 120 bin yük treni, 40 bin yolcu treni, 20 bin lokomotif ve 20 bin de hafif raylı sistem tekeri olmak üzere yılda 200 bin demir yolu tekeri üretecektir. Almanya, Avusturya, Polonya, Slovakya, Bulgaristan, Fransa gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, teker üretim kapasitemizin büyük bölümünün ihraç edileceği hedef pazarlarımız arasında."
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.