Rusya'nın Kuzey Kore yapımı ÇNRA kullandığı doğrulandı
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı Kuzey Kore yapımı ÇNRA sistemleri kullandığı doğrulandı. Ukraynalı gazeteci Yurii Butusov Rus ordusuna ait bir hangarın içinde Kuzey Kore yapımı 240 mm M1991 çok namlulu roketatarın (ÇNRA) yer aldığı video görüntüleri yayınladı.
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında Kuzey Kore yapımı çok namlulu roketatar sistemleri kullandığı doğrulandı. Ukraynalı gazeteci Yurii Butusov tarafından yapılan haberde, Rus ordusuna ait bir hangarın içinde Kuzey Kore yapımı 240 mm M1991 çok namlulu roketatarın (ÇNRA) yer aldığı video görüntüleri yayınlandı.
Rusya Kuzey Kore yapımı ÇNRA kullanıyor
Defence Blog tarafından yapılan habere göre söz konusu Kuzey Kore üretimi ÇNRA’ların Rusya’da görüldüğü uzun süredir istihbarat tarafından rapor edilmekteydi. Ayrıca M1991 ÇNRA’nın Rusya’da kullanımına yönelik ilk video teyidi olarak aktarılan görüntülerde sistemin modernize edilerek sahaya sürüldüğü de ifade edildi.
Rusya-Ukrayna sahasında başta FPV dronlar olmak üzere artan insansız sistemlerin kullanımı, muharebe ortamında yeni bulunacak araçlar için modernizasyonu gerekli kılıyor. Bu bağlamda M1991 ÇNRA’nın da saha gereksinimleri çerçevesinde Ukrayna’nın FPV drone saldırılarına karşı koymak için çeşitli modernizasyonlardan geçtiği aktarılmakta. Geçtiğimiz süreçte Ukrayna tarafında da IRIS-T hava savunma sistemlerine yönelik, İHA saldırılarına karşı zırh plakaları entegre edildiği görülmüştü.
Görüntüler, M1991’in Rusya’nın envanterindeki varlığına yönelik ilk görsel teyide işaret etse de, daha önce konuşlandırıldığına dair raporlar Kasım 2024’te de ortaya çıkmıştı. M1991’in yeni hassas güdümlü sistemler kadar isabetli olmadığı belirtilse de, sahip olduğu ham ateş gücünün halihazırda Kuzey Kore’nin kısa menzilli balistik füzeleri ve obüsleriyle mücadele eden Ukrayna kuvvetlerine yeni bir tehdit daha eklediği aktarılıyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.