Katılım sigortacılığında yeni yaklaşımlar
Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı kapsamında, katılım sigortacılığının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yürütülen çalışmalar, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) çatısı altında düzenlenen Katılım Sigortacılığı İnceleme ve Araştırma Komitesi olağan toplantısında komite üyesi şirket temsilcileriyle paylaşıldı.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Davut Menteş, Katılım Düzenleme Daire Başkanı Şanbaz Yıldırım, TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Gökdağ'ın da katıldığı Katılım Sigortacılığı İnceleme ve Araştırma Komitesi olağan toplantısında Türkiye’deki ve dünyadaki katılım sigortacılığının mevcut durumu, yasal altyapısı, ülkemiz açısından taşıdığı potansiyel ve geleceğe yönelik stratejik hedefler kapsamlı bir şekilde ele alındı.
Yönetmelik ile katılım esaslı yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi hedefleniyor
Toplantıda aynı zamanda hazırlanan yeni Katılım Sigortacılığı ve Bireysel Emeklilik Yönetmeliği’nin genel çerçevesi, öngördüğü yöntem ve modeller, kurumsal yönetişim yapısı ile uluslararası standartlara uyumu gibi konular üzerinde duruldu. Söz konusu yönetmelik ile katılım sigortacılığı pazar payının artırılması, katılım esaslı yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi, sigorta bilincinin yaygınlaştırılması ve katılım sigortacılığının uçtan uca katılım finans esas ve standartlarına uygunluğunun sağlanması hedeflendiği belirtildi. Toplantıda ayrıca katılım sigortacılığına yönelik algı ve farkındalığın artırılması amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim ve tanıtım programlarının planlanmasının önemi vurgulandı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.