Hepsiburada, deprem bölgesindeki 10 binden fazla işletmeyi ekonomiye kazandırdı
Hepsiburada’nın Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programındaki desteklerle 6 binden fazla yeni işletme e-ticarete başladı, deprem bölgesinden e-ticaret yapan aktif işletme sayısı 10 bini aştı. Bugüne kadar bölgeye 10 milyar TL’ye yakın ticaret hacmi sağlayan Hepsiburada, program iki yılı doldurmadan hedeflerine ulaştı. Adana, Hatay, Kahramanmaraş’taki E-ticaret İhtisas Merkezleri ise e-ticarete başlamak isteyen KOBİ ve esnafın destek noktası olmaya devam ediyor.
Hepsiburada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde, iki yıla yakın süredir devam eden Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının sonuçlarını açıkladı. Deprem bölgesindeki esnaf ve KOBİ’leri e-ticarete kazandırmayı, güçlendirmeyi, bu yolla hem ekonomik kalkınma hem de toplumsal refahın tesisine katkıda bulunmayı amaçlayan program kapsamındaki toplam ticaret hacmi 10 milyar TL’ye yaklaştı.
6 binden fazla işletme depremden sonra ilk kez Hepsiburada’yla e-ticaret yapmaya başladı, bölgeden e-ticaret yapan toplam aktif işletme sayısı 10 bini geçti. Programdan yararlanarak e-ticaret yapan girişimci kadın ve kadın kooperatiflerinin sayısı 4 bini aşarken satış hacimleri yaklaşık 675 milyon TL oldu. Hepsiburada, kadın odaklı sürdürülebilir kalkınma için UN Women Türkiye ve KAGİDER’le iş birliği yaparak kadın kooperatiflerinin ürünlerini içeren Kadının Emeği Geleceğin Temeli projesini de hayata geçirdi.Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programını depremden bir ay sonra “Hepsiburada Sözü” vererek başlattıklarını vurgulayan Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Cem Tanır şöyle konuştu:
“Ülkemiz tarihinin en yıkıcı afetlerden birini yaşadık, hepimizi derin bir yasa boğan kayıplar verdik. Yaraları sarmak için ilk günden tüm ülke seferber olduk, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık. Ancak bölgedeki çalışmalarımızda Hepsiburada olarak bölgeye sunacağımız en büyük katkının, teknoloj, ticaret, lojistik ve dijitalleşmenin gücünü kullanarak ekonomik ve toplumsal iyileşmeye destek vermek olduğunu gördük. Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programını bu inançla ‘Hepsiburada Sözü’ vererek başlattık. Programın ikinci yılının sonunda deprem bölgesinden 10 bin aktif satıcıya ulaşmayı, satıcıların Hepsiburada üzerinden yaptığı ticaretin hacmini 10 milyar TL’ye çıkarmayı hedefledik. Bu hedefin büyük bölümüne henüz program bitmeden ulaşmak ülkemize, insanımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek ve sözümüzü tutmak acımızı bir nebze de olsa azaltıyor. Depremde kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
E-ticaret İhtisas Merkezleri faaliyetlerini sürdürecek
Hepsiburada, Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programı kapsamında Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta E-ticaret İhtisas Merkezleri açtı. Yeni başlayanların e-ticarete girişlerini kolaylaştıran, ihtiyaç duyanlara satış, pazarlama, teknoloji, lojistik, eğitim desteği veren merkezler programın kalıcı eserleri olarak bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. Merkezlerde bugüne kadar 4 bin işletmeye e-ticaret eğitimleri ve teknolojik destekler verildi.
Hepsiburada’nın Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının, afet sonrası yeniden yapılanma dönemlerinde e-ticaretin kritik rolünü ortaya koyması açısından örnek bir model olduğunu ifade eden Tanır, “Önümüzdeki dönemde gerek programın doğrudan ve dolaylı etkilerini raporlamak, gerek afet çalışmaları için örnek bir vaka olarak sunmak konusunda adımlar atacağız. Programla edindiğimiz deneyimi literatüre kazandırarak dünyayla paylaşmak için çalışacağız” diye konuştu. Hepsiburada depremin ikinci yılında “Deprem bölgesiyle dayanışmaya devam” sloganıyla bölgedeki satıcıların ürünlerini ana sayfasına taşıdı. Şirket, müşterilerini deprem bölgesinden alışveriş yapmaya davet ederek dayanışmayı sürdürüyor.
UNICEF iş birliğiyle çocukların eğitimine destek
UNICEF’le iş birliği yapan Hepsiburada, depremden etkilenen çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına, eğitimlerinin desteklenmesine yönelik Dijital Destek Kartları’nı platform üzerinden satışa sundu. Müşteriler farklı meblağlardaki UNICEF dijital kartlarına Hepsiburada’nın ana sayfasındna ulaşıp satın alarak bölgedeki çocukların yaşam ve eğitim koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunabiliyor.
Hepsiburada, çocukların eğitime ve oyuna erişimini artırmayı amaçlayan Bir Gülüş Yeter projesi kapsamındaki tüm çalışmalarını da son iki yıldır deprem bölgesinde yürütüyor. Hayata Destek Derneği işbirliğiyle sürdürülen proje kapsamındaki bilim ve sanat atölyeleri, oyun ve eğlence etkinlikleri, kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleri dağıtımıyla bugüne kadar 250 bine yakın çocuğa ulaşıldı.
Depremden etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik Yarınlara Söz programı kapsamında ise 300’den fazla gence girişimcilik ve e-ticaret eğitimi verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere Hepsiburada’da staj ve mentorluk fırsatları sunuluyor. Program, gençlerin önündeki eğitime ve istihdama erişim bariyerlerini kaldırmayı, gençler arası eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.