Türkiye, Avrupa’da yoksulluk riski en yüksek ülke oldu
Avrupa İstatistik Ofisi’nin ( Eurostat) raporuna göre, Türkiye’yi yoksulluk riskinde zirveye oturdu. Risk altında yaşayan 2 milyon 870 bin genç, toplam yoksul nüfusun yüzde 15,4’ünü oluşturuyor.
Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 2024 gelir ve yaşam koşulları istatistiklerine göre Türkiye, yüzde 22,6 ile Avrupa’da yoksulluk riski en yüksek ülke oldu. Ülkede 2 milyon 870 bin genç de yoksulluk riski altında yaşıyor.
Türkiye yoksulluk riski en yüksek ülke
Eurostat, 2024 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Türkiye, yüzde 22,6’lık oranla Avrupa’da yoksulluk riski en yüksek ülke konumuna yükseldi. Eurostat’ın listesinde Türkiye’yi yüzde 21,7 ile Bulgaristan ve yüzde 21,6 ile Letonya izledi. Türkiye'de toplam 18 milyon 675 bin kişi yoksulluk riski altında bulunuyor.
AB'deki yoksulluk riski düştü
BirGün'ün aktardığına göre, AB genelinde yoksulluk riski altındaki nüfus oranı yüzde 16,2 seviyesinde sabit kalırken, Euro Bölgesi'nde bu oran yüzde 16,6 olarak ölçüldü. Eurostat, 2025 tahmininde AB'deki yoksulluk riskini yüzde 16,1'e düşürdü.
Genç nüfus krizin eşiğinde
15-24 yaş arası genç nüfus içinde yoksulluk riski oranı Türkiye'de yüzde 21,2 olarak kaydedildi. Bu oran, AB ortalaması olan yüzde 21,4 ve Euro Bölgesi ortalaması olan yüzde 21,7’nin hemen altında yer aldı. Türkiye’de yoksulluk riski altında yaşayan gençlerin sayısı 2 milyon 870 bine ulaştı. Gençler, ülkedeki toplam yoksul nüfusun yüzde 15,4’ünü oluşturuyor.
İşte riskin en yüksek olduğu diğer ülkeler
Genç nüfusta yoksulluk riskinin en yüksek olduğu ülke yüzde 32,7 ile Lüksemburg olurken, Norveç yüzde 29,7 ve Bulgaristan yüzde 26,6 ile onu takip etti. En düşük oranlar ise yüzde 9,3 ile Slovenya, yüzde 11,1 ile Kıbrıs ve yüzde 11,3 ile İrlanda’da görüldü.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.