Avrupa’nın en büyük kordon bankası Acıbadem’e ortak oldu
FamiCord, Polski Bank Komorek Macierzystych (PBKM) tarafından kurulan, uluslararası kapsamda hizmet veren kordon kanı bankaları grubu. Polonya merkezli şirket, Avrupa’nın en büyük, dünyanın da 5’inci büyük aile kordon kanı bankası olarak biliniyor. Türkiye’nin ilk kordon kanı bankası olan Yaşam Bankası’nı 2013 yılında bünyesine katarak Türk pazarına giriş yapan FamiCord, bünyesinde 400 binden fazla fazla kordon kanı ve dokusu ünitesini saklıyor. Türkiye ve Polonya dışında Macaristan, Romanya, İspanya, Portekiz gibi ülkelerde 10 laboratuvar tesisi bulunan şirket, Avrupa’da bin 300’ün üzerinde hastane ile bilimsel çalışma yürütüyor. FamiCord’un sahibi olan Polonyalı Polski Bank Komorek Macierzystych, şimdi de Türkiye’deki ikinci büyük operasyonunu yapma kararı aldı ve Acıbadem ile anlaşma imzaladı.
Yüzde 70'ine 21 milyon lira
Polonyalı şirket, Acıbadem’in sahibi olduğu kordon kanı bankasının ana hissedarı oldu. Polonyalı şirket, anlaşma ile Acıbadem Labcell Göbek Kordonu Kan Bankası’ndan yüzde 70’lik hisseyi bünyesine katmış oldu. Acıbadem, göbek kordonu kanı konusunda 8 bin 500 adetlik numune depolamış, bu alanda Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olarak öne çıkmıştı. Polonyalı Polski Bank Komorek Macierzystych, Acıbadem’den aldığı yüzde 70’lik hisse için ise 2.8 milyon Euro yani bugünkü kurla yaklaşık 21 milyon lira ödedi. Geri kalan yüzde 30’luk hisse ise Acıbadem Grubu’nda kalmış olacak. Yeni ortaklık bundan sonra ise Famicord- Acıbadem ismiyle devam edecek.
2011'de Malezyalı fon almıştı
Bilindiği üzere Japon ortaklı Malezyalı yatırım fonu Khazanah ve sağlık birimi Integrated Healthcare (IHH) Acıbadem Sağlık’ın yüzde 75 hissesine 1.6 milyar dolarlık toplam değer üzerinden 2011 yılında sahip olmuştu. Khazanah ve IHH, 1 milyar 260 milyon dolar olan yüzde 75’lik Acıbadem hissesinin yüzde 50’sini Abraaj Capital’den yüzde 25’ini ise Aydınlar Ailesi’nden satın almıştı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.