EUR/USD paritesinde yeni hedefler
ABD’nin askeri desteğini çekeceğini söylemesi, Rusya’nın gaz akışını kesmesi, yapay zekâ çalışmalarında geride kalınması gibi nedenlerle, Avrupa’nın bir varoluş krizine girebileceğini düşünen politikacılar büyük paketler açıkladılar. Bu harcamaların büyümeyi destekleyeceği varsayımıyla euro cinsi varlıklar destek buldular. ABD’nin yanlış tasarladığı tarife politikası da dolar cinsi varlıklar üzerinde baskı oluşturdu.
Yedi ve 19 Mart yazılarında, ‘‘Spekülatörler EUR/USD’da 1,08 ve 1,10 hedeflerine ulaştılar. Sonraki hedef, 1,15’teki bariyer opsiyonu devirmektir’’ vurgusunu yaptım. Parite 21 Nisan’da 1,1572 ile dört yılın zirvesini gördü. Trump göreve başlamadan önce, uygulayacağı ekonomi politikasını anlatırken güçlü dolar istediğini söylüyordu. Bu ekonomik ajanda, zayıf dolarla desteklenebilirdi. İşler yolunda gitmediğinden, Trump artık güçsüz dolara yakın duruyor.
Süper dolar dönemi bitmiş olabilir. Tabii doların büyük düşüş trendinin başlayıp başlamadığı tartışılır. Çünkü döviz piyasasında büyük trendler 5 ila 10 yıl sürüyor. Spekülatörler EUR/USD’da 1,20 bariyerine gözlerini diktiler. Avrupa’dan büyük bir bankanın bu hafta 2,5 milyar euroluk, 9 ay vadeli, 1,25 hedefli opsiyon aldığını belirteyim. İçeride moral bozukluğu var. Finansman maliyetleri yükseldi. Bari küresel göstergelerden destek bulalım. EUR/USD paritesindeki yükselişin ve petrol fiyatındaki düşüşün sürmesi, Türkiye ekonomisi için olumlu olacaktır.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.