Nilüfer’de lavanta hasadı başladı
Nilüfer Belediyesi’nin 40 dönümlük alanda ürettiği lavantalarda bu yıl 4 bin kilograma yakın hasat alındı. Ürünler, Nilüfer Tıbbi ve Aromatik Bitki İşleme Tesisi’nde işlenip katma değerli ürünlere dönüştürülerek, ekonomiye katkı sağlayacak.
EKONOMİ/BURSA
Nilüfer Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak hedefiyle hayata geçirdiği lavanta üretim projesinde bu yılın hasadı başladı. 2024 yılında Fadıllı ve Karacaoba mahallelerinde toplam 40 dönümlük alanda toprakla buluşturulan lavanta fideleri, bir yıllık emeğin ardından mor çiçeklerini açtı. Kimyasal ilaç kullanılmadan ve minimum su ile tamamen doğa dostu yöntemlerle yetiştirilen lavantalar özenle toplanıyor. Hasat dönemi ile birlikte bu tarlalardan yaklaşık 4 bin kilogram ürün elde edilmesi bekleniyor.
Hasat edilen lavantalar, Nilüfer Tıbbi ve Aromatik Bitki İşleme Tesisi’nde işlenerek uçucu yağ ve hidrosol gibi değerli ham maddelere dönüştürülecek. Bu ürünler sabun, kolonya ve lavanta yağı gibi katma değerli ürünler haline getirilerek halkla buluşturulacak.
Fadıllı Mahallesi’ndeki lavanta hasadına katılarak işçilerle birlikte lavanta toplayan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, bu üretimi yapmaktaki amaçlarının çiftçinin refahını artırmak ve ilçede tarımı yeniden canlandırmak olduğunu vurguladı. Lavantanın ekonomik potansiyeline dikkat çeken Özdemir, “Lavantanın en önemli özelliği, verimli topraklara ihtiyaç duymaması ve çok az suyla, kıraç arazilerde dahi yetişebilmesidir. Böylece üretim dışında kalmış topraklarımızı ekonomiye kazandırarak, çiftçimizin cebine daha fazla para girmesini ve üretim gücünün artmasını sağlayacağız” dedi Özdemir, lavantanın tarımsal gelirin yanı sıra arıcılık ve kırsal turizme de önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.