Lojistik
Römorkör, Çin Seddi’ni aştı!
Türkiye’nin yüksek katma değerli net ihracatçı sektörlerinden özel amaçlı gemi inşa sanayii, römorkör ihracatında lider Çin’i tahtından indirerek ilk sıraya oturdu.

Lojistik ve taşımacılıkta Türkiye 11. oldu
Türk lojistik ve taşımacılık sektörü, 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle küresel lojistik pazarından yüzde 2,5 pay alırken dünya sıralamasında 11’inci oldu.
DFDS'den Türkiye'de 260 milyon euroluk satın alma
DFDS, Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımacılık koridorundaki operasyon ve hizmet ağını güçlendiriyor. Şirket, bu kapsamda Ekol Lojistik'in Türkiye ile Avrupa'yı birbirine bağlayan uluslararası taşımacılık iş kolunu satın aldı. Satın alma işleminin, AB birleşme kontrol onayı alınmasını takiben 2024'ün 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
DANİMARKALI DFDS DUYURDU
Danimarka nakliye ve lojistik firması DFDS, Ekol Lojistik'in uluslararası taşımacılık ağını 1,9 milyar kron (277 milyon dolar) karşılığında satın almayı kabul ettiğini açıkladı.
Hareket, önce borsaya sonra denize açılacak
Ağır yük taşımacılığında üç kıtada önemli projelere imza atan Hareket, dünyanın en büyük oyuncularından biri olma hedefiyle yatırımlarını hızlandırdı. Halka arz için gün sayan şirket, Akdeniz’deki...


Hızlı çözüm, Türk limanlarına rekor getirdi
Kızıldeniz krizinin ardından Marmara Bölgesi’ndeki limanların transitte öne çıkması ve denizcilik şirketlerinin hızla harekete geçerek saldırıların sürdüğü bölgeye alternatif hatlar oluşturması...
“Lojistik merkezlerle Türkiye’nin ticareti ivmelenecek”
Logista Global Logistics Genel Müdürü Zeynep Akman, şu an 7 lojistik merkezinin etüt proje ve planlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, 2053 yılına kadar ülkemizdeki lojistik merkez sayısının...
Kızıldeniz krizi tanker piyasasını coşturdu
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte petrol transferinin boru hatlarından denize kaymasıyla yükselişe geçen tanker piyasası, Kızıldeniz krizinin de kazananı oldu.
Evyapport kazasında fatura netleşiyor
Kocaeli Körfezi’nde bulunan Evyapport’ta hafta sonunda yaşanan gemi kazasının, deniz taşımacılığını olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. EKONOMİ gazetesine konuşan sektör temsilcileri, kaza nedeniyle devrilen 50 milyon dolar değerindeki vinçlerin, iki yıldan önce yenilenemeyeceğine işaret etti.
Pandemi ve savaşlar, küreselleşmenin hızını kesmedi
Alman lojistik devi DHL ve New York Üniversitesi Stern School of Business’in, küreselleşmenin durumu ve gidişatını analiz ettiği “DHL Küresel Bağlantılılık Raporu 2024”ün son güncellenmesi, Yeni Delhi’de düzenlenen uluslararası basın toplantısında açıklandı.
Bakanlıktan DHL Express Türkiye’ye Ar-Ge merkezi onayı
DHL Express Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak onaylandığını duyurdu. İstanbul Havalimanı’ndaki Genel Müdürlük binasında yer alan merkez, hızlı hava kargo taşımacılığı sektöründe ilk olma özelliği taşıyor.
"Emisyon rekabeti demiryolunu bekliyor"
Dünya, karbonsuz ekonomiye geçiş için demiryolunun payını artırırken, Türkiye bu alanda kan kaybediyor. Altyapı sorunları ve mevzuat nedeniyle geçen yıl demiryolu yük hacminde 2022’ye göre yüzde...
Türkiye’de lojistik merkezi sayısı iki katına çıkarılıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de lojistik merkezi sayısını 13'ten 26'ya, demir yollarının taşımacılıktaki payını ise yüzde 22'ye çıkarmayı hedeflediklerini...


Taşıyacak yük yok
Yeni yıl tatilinden geçen hafta çıkan Çin’in, piyasaya beklenenden daha zayıf geri dönmesi, küresel ekonomiye dair olumsuz beklentileri güçlendirdi.
"Denizde konsolidasyon arttı 8 armatörün payı %80'e ulaştı"
Arkas Line CEO’su Can Atalay, şirket hedefleri ve denizcilik sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.