Gemi Tedarikçileri Derneği’nin (TURSSA) 20. yıl coşkusu

Hasan AKDOĞAN
Hasan AKDOĞAN GÜMRÜK VE DIŞ TİCARET

Değerli okuyucular, Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 16 Şubat’ta 20. kuruluş yıl dönümünü gurur, emek ve heyecan ile kutladı. TURSSA Başkanı Zihni Memişoğlu, önceki Başkan George Saris, üyeler vahit Şimşek-Osman Bilgin ve Hakan Kayalı DTO Başkan Yardımcısı Recep Düzgit’in katılımı ile düzenlenen gecede İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, ISSA (International Ship Suppliers Association) Başkanı Rafael Fernandez birer konuşma yaptılar.

Dernek üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları Başkan ve üyeleri, sektörde yer alan firmalar, sektör paydaşları ve diğer sektörlerden misafirlerin katıldığı gecede konuşmacıların yanında TURSSA için hazırlanan bir tanıtım video gösterimi de yer aldı.

Gecede yapılan konuşma ve video gösteriminde, Derneğin tanıtımı ve Denizcilik Sektörü içindeki önemi vurgulandı. 2003 yılında Türk gemi tedarik sektörünü kurumsal bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan derneğin “güvene dayalı ve çevreye duyarlı, karadan denize iş akışında kaliteli hizmet köprüsü” vizyonu ile yeni 20 yıllara doğru ilerlediği belirtildi.

Türkiye’nin stratejik konumunun sektörü destekleyen önemli bir avantaj olduğu ancak hem dernek üyelerinin hem tüm sektör emekçilerinin girişimcilik ve kaliteli rekabet çabalarının sektörün gelişiminde büyük rol oynadığının altı çizildi.

Sektör ve derneğin, Deniz Ticaret Odası ile hem sektörel mevzuat ve yapılandırma, hem faaliyetlerimiz açısından işbirliği ve dayanışma içinde olduğu vurgulandı. Gemi tedarikçiliği sektörünün denizcilik sektörü iş akış zincirinde önemli halkalardan birini oluşturduğu ve 7/24 kesintisiz hizmet veren iş yapma şekli ile denizyolu taşımacılığına tam destek sağladığı belirtildi.

Ayrıca Uluslararası Gemi Tedarikçiliği Dernekleri’ne (ISSA ve OCEAN) üyelik ve işbirliği olduğu anlatıldı.

Dernek, hedefini açıklayarak bundan sonraki yol haritasında, bir denizcilik sektörü paydaşı olarak, kaliteli ve yüksek nitelikli hizmete devam edeceğini önemle belirtildi.

Gerek ihracat gerekse transit ticarette önemli cirolara ulaşmış bulunan sektörün gümrük işlemleri oldukça kolaylaştırılmış bulunuyor. Ancak global olarak, gemi tedarik sektöründe faaliyette bulunacak tüzel kişilerin niteliklerinin kurallar silsilesine bağlanması bakımından derneğe kamu kuruluşlarınca bazı yetkilerin verilmesinde ülke açısından büyük faydalar olduğunu düşünüyorum. Birlikte çalışmalarımızda bu konuda mesafeler katetmiş bulunuyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Gümrüğün adı yok 28 Mart 2024