Sadakat bekliyorsan sen sadık olmaya çalış
İşe, eşe, aşa sadakat; en büyük erdemlerdendir. Yürekten bağlılık, içten aidiyet, güçlü bağlanmayı ifade eder. Bir şeye sadık olmak, onunla kurduğu bağı koparmamak demektir.
Son çeyrek yüzyıldır işletmeler, müşterileriyle sadakat programları üzerinden ilişki kurmayı deniyor. CRM denilen (Customer relationship management) yazılımları da kullanarak müşteri ilişkileri yönetimi için milyonlarca dolar harcanıyor.
Ancak burada sorun, teknolojik olmayan bir sorunu, bilgisayarlarla çözmeye kalkmaktır. Müşteriye sadakatin sırrı, önce senin ona sadık olmandan geçer. Eğer onu velinimet olarak görürsen, sadakat ardından gelir zaten.
Fakat müşteriyi, “paramı cebinde taşıyan insan” diye tanımlarsan, velinimetin olmaktan çıkar ve bugün sana sadık olan, yarın bir başkasına sadık olacaktır. Sen de CRM yazılımlarına paranı harcayacaksın.
Ramazanın belki de en büyük nimetleri; bize unuttuğumuz veya ihmal ettiğimiz değerlerimizi hatırlatmasıdır. Sadakat bunlardan biridir ve sürdürülebilirlik için olmazsa olmaz önemdedir.
Eşe sadakat; yuvayı, aşa sadakat; sağlığı, işe sadakat ise sürdürülebilirliği temin eder. İhanet, sadakatsizliğin vücut bulmuş halidir ve hayat ihaneti asla affetmiyor, cezalandırıyor.
İşinden, aşından, eşinden sadakat bekleyenin öncelikle kendisinin sadakat serdetmesi şarttır. Bir küçük hatırlatma; vefalı olana güven beslenir ve güven, sürgit kazanmanın en verimli yoludur.
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İSTİYORSAN SADIK OL
Eşine, işine, aşına, dostuna, müşterine gösterdiğin sadakat; içten bağlılık duygusuyla beslendiğinde, daima kazandıran bir tutumdur. En büyük sadakat ise kişinin kendi değerlerine sadık kalmasıdır.
Aksi halde bugün sana sadık olanlar, yarın bir başkasına sadakati seçecektir. Kaybedenlerden olmak istemiyorsan sadık ol ki hayat sana ödüllerini sunabilsin.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.