Sanayici, enflasyona kurban gitmesin!
Konya'da gördük ki, ekonomideki sıkıntılı dönemi atlatmak için üretici kesime büyük iş düşüyor. Sanayiciler de zorlu koşullara rağmen rekabet güçlerini artırmak için çabalıyor. Ancak gelinen noktada, bugüne kadar inşa ettikleri, risk altına girmiş durumda.
Konya Sanayi Odası'nın önceki gün düzenlediği ikinci 'Konya Ekonomi Forumu'nun en çarpıcı konuşmalarından birini Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yaptı. Aran, özetle; "Enflasyonun düşmesi Türkiye'nin en önemli konusu. Ancak enflasyonu düşürürken, reel sektörün, sanayinin durumunu da mutlaka göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Türkiye'nin dünyada rekabet gücü olan önemli imalatçı sektörleri var. Bu süreçte avantajlarımızı kaybetmemeliyiz" diyor.
Dün, ihracatçıların başkanı Mustafa Gültepe'nin gazetemize açıklaması da aynı odağa sahipti: "Sanayi kan kaybediyor" diyordu TİM Başkanı; "Bir-iki yıl sonra enflasyon yüzde 15'e inebilir ama dikkat edelim belki de sanayicinin yüzde 20'si olmayacak."
KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, forum öncesi sohbet ederken, biz zorlukları sordukça, çeşitliliği yüksek Konya sanayinin dirençli yapısını vurguladı. Dahası Konya'nın teknolojik düzeyini yükselttiğini, Çin'le rekabette öne geçmelerini sağlayacak adımları atmaya başladıklarını kaydetti.
Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetiminin 'rasyonele dönüş' programı iş dünyasının hemen her kesiminden destek gördü. 'Zorluklar' söylenirken, 'başka çare mi var' vurgusu ihmal edilmedi. Ancak son dönemde, enflasyon düşürülmeye çalışılırken, siyasetten kaynaklanan hatalarla ufku silikleşmeye başlayan programa Türkiye'nin üretim gücünün feda edilmemesi uyarıları arttı.
Haklı uyarıları dikkate alalım. Ekonomimizin ateşi düşürülmeye çalışılırken, 'maalesef hastayı kaybettik" noktasına gelmeyelim.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.